Bakan Uraloğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“22 Ocak 2023’te 37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun 34 kilometre uzunluğundaki Kağıthane-İstanbul Havalimanı’nın kesiminin açılışını yapmıştık. 2 gün sonra hattımızın hizmete girişinin birinci yılı dolmuş olacak. Açılıştan itibaren 2023 yılı boyunca günde 112 sefer ile 8 istasyonda hizmet vererek, 5,15 milyon yolcu taşıdık.

20 dakika sefer aralığı ile aylık ortalama 520 bin yolcu ağırladık. Hattımızın en yoğun kullanılan istasyonları toplam yolcunun yüzde 43’ü ile Kağıthane ve yüzde 30’u ile İstanbul Havalimanı istasyonlarımız olmuştur. Şimdi de hattımızın 3,5 kilometre uzunluğundaki Kağıthane-Gayrettepe etabındaki çalışmaları tamamlamış bulunuyoruz. Böylece hat uzunluğu 37,5 kilometreye, istasyon sayısı ise 9’a çıkacak.

Çok yakında da hizmete başlatarak, hattımızın 9’uncu ve son istasyonu olan Gayrettepe istasyonunu da İstanbullularla buluşturacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

72 metre derinliğiyle ülkemizin en derin metro istasyonu olma özelliğine sahip Gayrettepe istasyonunun hizmete alınmasıyla havalimanı metro hattımız; metrobüs, Yenikapı-Taksim, Hacıosman metro hattı ile entegre olacak. Hattın erişilebilirlik fonksiyonu gelişecek, aynı zamanda Şişli ve Beşiktaş’ta Kağıthane ve Eyüp ilçelerine metro hattıyla bağlanmış olacak.

Proje ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey arası 38 dakika, Tekstilkent- İstanbul Havalimanı arası 45 dakika, Taksim- İstanbul Havalimanı arası 41 dakika, Taksim- Göktürk arası 26 dakika ve 4. Levent- İstanbul Havalimanı arası ise 35 dakika olacak.”

Hibya Haber Ajansı