Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan “Deniz Torpido ve Füze Sistemleri İmza Töreni” Milli Savunma Başkanı Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İmza töreni ile ağır torpidomuz AKYA, seyir füzemiz ATMACA ve hava savunma füzemiz SAPAN silah sistemlerinin seri üretimine geçildi.

Bakan Güler, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayisinde çok büyük ve kapsamlı atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı.

“Bu atılımların arkasındaki temel etken, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan güçlü irade ile savunma sanayi kuruluşlarımızın, Türk mühendislerinin ve girişimcilerinin azmi ve kararlılığıdır. Türkiye artık; sahip olduğu teknolojik altyapısı, üretim kapasitesi, mühendislik yetenekleri ile kritik teknolojilerin üretim üssü konumundadır. Savunma sanayisi ürünlerimizin uluslararası pazardaki marka değerinin her geçen gün artması da ayrıca gurur vericidir.”

Seri üretimine yönelik önemli bir adım attıkları, yerli ve milli denizaltı torpidosu AKYA, milli seyir füzesi ATMACA ile yüksek etkilere sahip SAPAN füzesinin de bu alanlardaki çalışmaların en yeni ürünleri arasında yer aldığını söyleyen Bakan Güler, “Bu ürünler, kara sularımız ve uluslararası sulardaki görevlerinde donanmamıza büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Hibya Haber Ajansı