Özdağ, askeri sağlık sisteminin hızla kurulması gerektiğini dile getirerek, “Savaşan bir ordunun askeri sağlık sisteminin olmaması düşünülemez. Kuzey Irak’ta, Suriye’nin kuzeyinde yaralanan askerlerimiz buraya sivil hastanelere getiriliyor. Askeri yargının disiplinin sağlanması için tekrar kurulması gerekiyor.” diye konuştu.

Sınırları koruyacak asker sayısının mevcut olmadığını savunan Özdağ, “Batıdaki birçok birlik olması gereken sayının çok altında. Bütün güçlü birliklerimiz Irak ve Suriye’de. Türkiye’nin ve dünyanın içine gittiği durum silahlı kuvvetlerimizin güçlü olmasını gerektiriyor. Barış istiyorsan savaşa hazır olacaksın.” dedi.

Özdağ, her gün sınırlardan bin ile bin 250 kişi arasında insan gücünün geçtiğini ve Türkiye’ye yerleştirildiğini öne sürerek,  Suriye’nin kuzeyinden dini bir grup PKK karşıtıymış gibi Türkiye’ye geçirilmiş, Gaziantep’e getirilmiş ve Gaziantep’te bir mahalleye yerleştirilmiştir. Sayıları 30 bin civarında. Gaziantep, 2011’den beri sığınmacılar meselesinin ağır baskısı altındaydı. Gaziantep’teki belediyeler Gaziantep halkının parasını bu şehirdeki sığınmacılar için harcadı.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı