Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, 17 Ocak’ta Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı görevine seçilen Stephane Sejourne’ye bir tebrik mesajı gönderdi.

Wang Yi, mesajında “Çin ve Fransa, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne daimi üye ve bağımsız olan büyük ülkeler konumunda. Son yıllarda, iki ülke liderlerinin stratejik önderliğinde, Çin ile Fransa arasındaki karşılıklı siyasi güven artmaya ve tüm alanlardaki işbirliği derinleşmeye devam ediyor. Bu, iki ülke halkına fayda getirdiği gibi, dünyanın barış, istikrar ve kalkınmasına da büyük katkılarda bulundu.’’ ifadelerini kullandı.

2024 yılının Çin ile Fransa arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 60. yılı olduğuna işaret eden Wang’ın mesajında, ‘‘Yeni bir tarihî başlangıç noktasında olan ikili ilişkiler, yeni gelişme fırsatlarıyla da karşı karşıya bulunuyor. Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Sejourne’yle beraber, iki ülke liderleri arasında varılan uzlaşıları en iyi şekilde hayata geçirmeye, hem iki tarafı ilgilendiren hem de önemli uluslararası ve bölgesel sorunlar üzerinde sıkı iletişim ve koordinasyonu sürdürmeye, ikili kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerini yeni bir seviyeye taşımayı hızlandırmayı arzuluyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Hibya Haber Ajansı