Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Kingston kentinde Jamaika Dışişleri Bakanı Kamina Johnson-Smith ile görüştü.

Johnson-Smith görüşmede Jamaika’nın Tek Çin ilkesini ilk destekleyen İngilizce konuşan Karayip ülkesi olduğunu hatırlatarak her hükümetin bu kurala sadık kaldığını ve bunu kararlılıkla izlemeye devam edeceklerini belirtti.

Jamaika ile Çin’in karşılıklı siyasi güveninin sağlam olduğunu ve stratejilerinin yüksek seviyede örtüştüğünü kaydeden Johnson-Smith, iki ülkenin karşılıklı yarara ve ortak kazanca dayalı iş birliğini sürdürürken beşeri ve kültürel iletişimde dinamizm görüldüğüne işaret etti.

Johnson-Smith, Çin’le altyapı tesisi inşası, ekonomi, ticaret, tarım, eğitim ve teknoloji alanlarındaki iş birliğini genişleterek güçlü stratejik ortaklık ilişkisini geliştirmeyi beklediklerini dile getirdi.

Wang Yi, Çin ile Jamaika’nın coğrafi olarak birbirine uzak olmasına rağmen uzun bir dostluğa sahip olduklarına dikkat çekti. Jamaika’ya 170 yıl önce ilk Çinlilerin yerleştiğini anımsatan Wang, Jamaika’nın doğru bir seçim yaparak Çin’le dostluğu sürdürmesi ve Çin’in kritik çıkarlarını desteklemesini takdirle değerlendirdiklerini söyledi.

Stratejik ortakların birbirine güven ve destek sağlaması gerektiğine dikkat çeken Wang, iki ülkenin birbirine saygı göstererek eşitlik temelinde ikili ilişkilerde tarihi bir atılım gerçekleştirdiğini, dostane iş birliğinde verimlilikler elde ettiğini ve bunların iki ülkenin halklarına somut kazanımlar getirdiğini dile getirdi.

Wang, barış ve gelişme yolunda kararlılıkla devam eden Çin’in her zaman adaletin yanında duracağını ve küçük ülkeler başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelerle aynı safta yer alacağını vurguladı.

Wang, Karayip ülkelerinin dayanışma içinde entegrasyon sürecini hızlandırmalarını her zaman desteklediklerine işaret etti.

Hibya Haber Ajansı