Alman aktris Sandra Hüller "Anatomy of a Case" dramasındaki başrolüyle Oscar'a aday gösterildi. Alman yönetmenler Wim Wenders ve İlker Çatak "Perfect Days" (Japonya için) ve "Das Lehrerzimmer" (Almanya için) filmleriyle en iyi uluslararası film kategorisinde Oscar'a aday gösterildi. Bu karar Salı günü Los Angeles'taki Film Akademisi tarafından açıklandı.

Alman yönetmenler Wim Wenders ve İlker Çatak "Perfect Days" (Japonya için) ve "Das Lehrerzimmer" (Almanya için) filmleriyle En İyi Uluslararası Film kategorisinde Oscar'a aday gösterildi. Bu karar Salı günü Los Angeles'taki Film Akademisi tarafından açıklandı.

Almanya ve Japonya'nın yanı sıra üç ülke daha "Uluslararası Uzun Metraj Film" kategorisinde temsil ediliyor: İtalya ("Io Capitano"), Büyük Britanya ("The Zone of Interest") ve İspanya ("The Snow Society").

"The Staffroom" bir okulda kontrolden çıkan bir çatışmayı konu alıyor. Filmin merkezinde, okulundaki bir dizi hırsızlığı çözmek isteyen genç bir öğretmen (Leonie Benesch) yer alıyor.

"Mükemmel Günler" Tokyo'da geçiyor ve tuvalet temizleyicisi olarak çalışan, basit hayatından memnun görünen ve anı yaşayan Hirayama (Koji Yakusho) adlı bir adamın hikayesini anlatıyor.

Alman aktris Sandra Hüller, "Anatomy of a Case" adlı hukuk dramasındaki başrolüyle Oscar'a aday gösterildi. Bu açıklama Salı günü Los Angeles'taki Film Akademisi tarafından yapıldı. Fransız yönetmen Justine Triet'in filminde Hüller (45) cinayet zanlısı başarılı bir yazarı canlandırıyor. Thüringen'in Suhl kentinden gelen ve Leipzig'de yaşayan aktris için bu ilk Oscar adaylığı.

Hüller'e "Başrolde En İyi Kadın Oyuncu" kategorisinde dört aktris daha eşlik ediyor: Lily Gladstone ("Killers of the Flower Moon"), Carey Mulligan ("Maestro"), Annette Bening ("Nyad") ve Emma Stone ("Poor Things").

Wenders daha önce üç kez belgesel film Oscar'ına aday gösterilmişti: 2000 yılında müzisyen belgeseli "Buena Vista Social Club", 2012 yılında Pina Bausch'u konu alan 3D dans filmi "Pina" ve 2015 yılında Brezilyalı fotoğrafçı Sebastião Salgado'yu konu alan "The Salt of the Earth". Ancak sonunda yönetmen her zaman eli boş döndü.

Hollywood'daki Dolby Tiyatrosu'nda yapılacak 96. Akademi Ödülleri töreni 10 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Hibya Haber Ajansı