WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Başkan Soyer: ''35 milyon TL'lik bina mart ayında açılacak''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar’daki Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda yapımı süren belediye hizmet binasının yüzde 90’ını tamamladıklarını açıkladı.

Başkan Soyer: ''35 milyon TL'lik bina mart ayında açılacak''
Paylaş:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin garantörlüğünde, yüzde yüz uzlaşıyla, yerinde ve kooperatifçilik modeliyle yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’daki Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda inşası devam eden belediye hizmet binasında sona yaklaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tesisteki son rötuşları yerinde inceledi. 

İnşaatın yüzde 90’ının tamamlandığı ve binanın mart ayında hizmete açılacağını ifade eden Başkan Soyer, “Kentsel dönüşümle sadece binaları dönüştürmüyoruz. Yeşil alanları ve sosyal donatı birimleriyle sağlıklı, güvenli, yaşanabilir çevreler oluşturuyoruz. Yaklaşık 3 dönüm alan içerisinde bulunan binamız bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak işlevselleştiriliyor. Toplum merkezi modeliyle faaliyetleri ve çalışmaları planlanan hizmet binası bölgenin çocukları, gençleri, kadınları ve engellilerinin de faydalanacağı kütüphane, kreş, Masal Evi, meslek fabrikası kursları ve tüm yurttaşların katılacağı atölyeler, bunun yanı sıra sosyal hizmet dayanışma noktalarıyla hizmet verecek. Yaklaşık 35 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdiğimiz üç katlı binamız mart ayında açılacak.” dedi.

Uzundere'de birinci ve ikinci etabı tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 744 konut ve 73 işyeri olmak üzere 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim etti. 2022 yılında başlayan 3’üncü etapta yaklaşık bin 422 bağımsız bölüm için yapım çalışmaları sürüyor. 2023’te çalışmaları başlatılan 4’üncü etapta yaklaşık bin 307 bağımsız bölüm yapılacak. Yıkım işleri başlatılan 4’üncü etapta bulunan 170 binanın tamamı yıkıldı. Proje, ruhsatlandırma ve kazı çalışmaları başlatılan alanda yapım çalışmaları devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et FX analizi

Akışın sonuna geldiniz.