Köksal, “Sosyal Belediyecilik ilkesi gereği gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, işsizlerimize olduğu gibi emeklilerimize de sahip çıkacağız. Onları yardıma muhtaç olmaktan kurtaracağız” dedi.

Afyonkarahisar halkının boş vaatlerle oyalandığını söyleyen Köksal, “Afyonkarahisar’ın kanayan yarası sorunların kaynağına inmeden lafla çözüm aramaktır.” ifadesini kullandı.

Köksal ve beraberindeki heyet Kırmızı Et Üreticileri Birliği ziyareti sırasında birlik üyelerinin görüşlerini alarak üretimde verimlilik hususunda atılabilecek adımları planladı. Durma noktasına gelen tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yeniden canlandırmanın bu işle ilgilenen vatandaşlarla görüşmeden sağlanamayacağını ifade eden Köksal, “Belediye Başkanı seçildiğimde bu konuda yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapacağız. Üretimden yana olacağız.”şeklinde konuştu.

Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:

“Afyonkarahisar ekonomisinin yapı taşlarından birisi de tarım ve hayvancılıktır. Hayvan besleyip kırmızı et üreterek şehrimizin ekonomik döngüsüne katkı sağlayan hemşerilerimiz desteklenmezse bu çark dönmez. Biz söz veriyoruz, gereken desteği sağlayacağız, bu çarkı döndüreceğiz.”

Ekonomik anlamda ikinci plana atılan emekliler için de gerekli adımların atılacağını belirten Köksal, Tüm Emekliler Derneği’ni ziyaret ederek, “Afyonkarahisar’da Belediye aracılığı ile emekli vatandaşların koşulları iyileştirilecek” dedi.

Köksal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“En düşük emekli maaşı alanlara, açlık sınırının altında dul ve yetim maaşıyla geçim mücadelesi veren emeklilere kış aylarında doğalgaz ve yakacak yardımı vereceğiz. İhtiyaç sahibi emekliler belediyemizin sosyal yardımlarından yararlanabilecek. Belediyenin en asli görevlerinden biri de halkın refahını sağlamaktır. Sosyal Belediyecilik ilkesi gereği gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, işsizlerimize olduğu gibi emeklilerimize de sahip çıkacağız. Onların haklarını gözeteceğiz. Hak ettikleri yaşama kavuşabilmeleri için üzerimize düşen ne varsa gerçekleştireceğiz. Yardım vermekten ziyade onları yardıma muhtaç olmaktan kurtaracağız.”

 

Hibya Haber Ajansı