Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç ile bin 600 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Yürürlükte olan ve 30 Haziran 2024’te sona erecek olan toplu iş sözleşmesine ek olarak imzalanan sözleşme kapsamında çalışanlarından tüm haklarında yüzde 43 oranında artış sağlandı. Yemek ücreti ise istisna üst sınırı net tutarında artırıldı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi’nde görevli 318 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini ise Tüm-Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte imzaladı. 1 Nisan 2024’e kadar geçerli olacak üç aylık toplu iş sözleşmesi kapsamında sosyal denge tazminatı yüzde 57.45 oranında artırıldı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “5 Nisan 2019’dan mazbatamızı aldığımız günden, 31 Mart 2024’e kadar yapmaya çalıştığımız en önemli şey, enflasyona karşı tüm çalışma arkadaşlarımızı ezdirmeyen bir anlayışa sahip olmamızdır. Bunu devam ettireceğiz.” dedi.

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç de 2019 yılından bugüne kadar Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile Genel İş Sendikası arasındaki bütün toplu iş sözleşmelerinin Türkiye’ye örnek olacak şekilde imzalandığını belirterek teşekkür etti.

Tüm-Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz ise imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin üyeleri için hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Hibya Haber Ajansı