USD/TRY: Dün yurtiçinde İsveç'in NATO üyeliğinin Meclis'te kabul edilmesi öne çıkan gelişme olurken, bu sabah Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışının onaylanması için ABD Kongresi'ne mektup yazdığına yönelik gelişme izleniyor. Dün ülke risk primimiz (5 yıllık CDS) 13 baz puan iyileşerek 317 baz puana gerilemişti. Risk primimizdeki iyileşme bugün de devam edebilir. Öte yandan, bugün TCMB faiz kararını açıklayacak. Beklenti politika faizinin 250 baz puan artırılması ve %45'e çıkarılması yönünde. Bununla birlikte bugünkü kararla sıkılaştırma döngüsündeki sonuna gelindiğine yönelik mesajın da verilmesi tahmin ediliyor. TL varlıklarda genel olarak iyimser fiyatlamalar gözlenirken, Dolar/TL'de net bir değişiklik yok. Kurda kısmi yükseliş eğilimi devam ediyor. Bugün TCMB kararı dışında BDDK haftalık verileri ve yabancıların TL varlıklardaki pozisyonlamalarını gösteren haftalık menkul kıymet istatistikleri takip edilecek. Ayrıca, DTH, rezerv verileri TCMB tarafından açıklanacak. Yurtdışında ise dün iyi gelen PMI rakamları öncü merkez bankalarının önümüzdeki toplantılarındaki faiz indirim beklentilerini hafif azaltırken, ABD on yıllık tahvil faizi %4,20'ye yaklaştı. Diğer yandan, Dolar'ın buna ayak uyduramadığını izledik. Yurtdışında bugün ABD son çeyrek öncü büyüme verisi öne çıkıyor.



EUR/USD: ABD'de bugün, geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin öncü veriler takip edilecek. Diğer taraftan piyasaların odak noktasında Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması olacak. Piyasa katılımcıları tarafından politika faiz oranlarının sabit bırakılması bekleniyor. Dün %0,3 oranında yükselerek 1,0885 seviyesinden kapatan paritede teknik seviyelere bakıldığında ise 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1,0845 destek olarak takip edilebilir. Sonraki sıralı destekler ise 1,08 ve 1,0770 civarında. Diğer taraftan olası toparlamalarda 1,0920 ve 1,0970 seviyeleri sıralı dirençler konumunda.



XAU/USD: Dün 20 günlük ortalamasından satışlarla karşılaşan Ons Altın günü %0,8 oranında düşüşle 2.014 seviyesinden tamamladı. Dün iyi açıklanan PMI rakamları sonrasında merkez bankalarından faiz indirim beklentilerinin azalması baskının önemli nedeniydi. Diğer yandan, martta faiz indirim ihtimali %50'nin altına kaysa da piyasa Fed'den mayıs ayında faiz indirimi beklemeye devam ediyor. Dolar'ın da güçlenemediğini izliyoruz. Bu kapsamda, Ons Altın psikolojik 2.000 seviyesinin üzerinde kalmaya devam edebilir. Diğer yandan, ABD'de açıklanacak önemli veriler değerli madende oynaklık yaratabilir ki bugün son çeyrek büyüme verisi öne çıkıyor. Değerli madende tekrar toparlanma gözlenmesi durumunda 20 günlük ortalamanın bulunduğu 2.034 direnç olarak izlenebilir. Ara direnç ise 2.025 civarında.

Loading...
Yükleniyor...
Zininur Butik Otel