Türkiye’ye model olan Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi eğitimlerine devam ediyor. Merkez, 10-15 yaş aralığındaki çocukları bilime ve sanata yönlendirmenin yanı sıra ilgi duydukları ya da yetenekli oldukları alanlarda donanımlı bireyler olmalarına da katkı sağlıyor. Merkezi ziyaret ederek çocuklarla bir araya gelen Başkan Bozkurt, buranın Esenyurt için ihtiyaç hissettikleri projelerden biri olduğunu söyledi. Merkezde 34 farklı branşta eğitimlerin verildiğini belirten Bozkurt şöyle devam etti:

“Amacımız çocuklarımızın hayata güçlü hazırlanması ve yeteneklerini keşfederek o alanda donanımlarının güçlendirilmesini sağlamak. Burada yabancı dil dersi de veriyoruz. Bizim hedefimiz buraya kaydolan çocuğumuzun 2 buçuk yıl içinde bir yabancı dili konuşabiliyor olmasını sağlamak.”

Çocuk Üniversitesi’nin ülkenin dünyayla rekabet edebilmesine olanak sağlaması açısından önemli bir proje olduğunu ifade eden Başkan Bozkurt, “Esenyurt'un 0-19 yaş grubunda 320 bin genci var. Eğer bir ülke, gençlerini ve çocuklarını ahlaklı, çalışkan, birbiriyle uyumlu ve birbirini kabul edeceği şekilde yetiştirecek olursa geleceğe çok daha güvenle bakacaktır. O yüzden biz de bu projeyi başlattık. Özyeğin Üniversitesi ile bir protokol yaptık. Özyeğin Üniversitesi'nin bize önerdiği program çerçevesinde biz okullardan başvuruları alıyoruz. Biz de bu program çerçevesinde ondaki yeteneği keşfediyoruz ve o yeteneğin daha verimli olarak ortaya çıkarılması için eğitim programımızdan geçiriyoruz. ” dedi.

Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nde: Fen, Matematik, Geometri, Temel Mühendislik, İşletme ve Ekonomi, Felsefe, Sosyoloji ve Antropoloji, Psikoloji, Uygarlık Tarihi ve Kültürler, Edebiyat, Hukuk derslerinin yanı sıra Yapay Zeka, Uzay Bilimleri, Bilişim Teknol​ojileri, Robot Atölyesi, Drone Atölyesi, Enerji Üretimi, Fotoğrafçılık, Tiyatro, Sinema Atölyesi ve Duygusal ve Psikolojik Gelişim eğitimleri veriliyor.

Kurslara kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, okudukları okuldan aldıkları başarı referans mektubuyla belediyenin Sürekli Eğitim Merkezi’ne başvuru yapabilir.

Hibya Haber Ajansı