Tambova, uzun yıllardır birçok kademesinde görev yaptığı, milletvekili ve büyükşehir belediye başkanı adayı olduğu DSP üyeliğini sonlandırdığını açıkladı.

Yerel seçim sürecinin çağdaş demokrasi ile ilkel düşünce ve yönetim tarzının oylanması olduğunu iddia eden Tambova, ''DSP’nin, bugün içinde bulunduğu ilkesizlik ve savrulma hali kabul ve tolere edilebilir olmaktan çıktı. Buna mukabil, demokratik sol felsefe, her zaman inandığım ve savunacağım bir ideoloji olarak kalacaktır. Önümüzdeki yerel seçimlerin önemine binaen, ben de tarihi bir sorumluluk üstlenip bu süreçte, doğru tarafta durmak ve öncelikle Eskişehir için doğru kararı vermek durumundayım. Zira gelecek nesillere bugün duracağım yerin hesabını veremeyeceğim ağır bir yükün altına girmek istemedim gibi, ülkemizi bugünkü koşullara mahkum eden bu iktidardan da ivedilikle kurtarma gayreti  gütmekteyim.'' diye konuştu.

Tambova, iktidar paydaşlarına bakıldığında, kendilerinin hayal ettiği aydınlık Türkiye ve uğruna mücadeleler verilmiş laiklik ve hukukun üstünlüğü düsturunun ortadan kaldırılma ihtimalinin kuvvetli göründüğünü ileri sürerek,  ''Elbette ki muhalefetin de çokça eleştirilecek ve düzeltilmesi gereken yanları mevcut olduğu gibi bununla ilgili görüş ve eleştirimi de açık yüreklilikle dile getirmekteyim. Yerel seçimlere sayılı günler kala, başta Eskişehir olmak üzere belediye başkanlıkları için aday çıkarma kararı ideolojisinden hızla uzaklaşmış olan partinin (DSP) geçmişte verilen felsefi mücadeleyle kıyas tutulamayacak kadar kendisine yabancılaşmıştır.'' dedi.

Hibya Haber Ajansı