Perşembe günü açıklanan bir üç yıllık çalışma planına göre Çin, hammaddelerinin dijitalizasyonu süreci çerçevesinde, yeni materyaller için bir büyük veri merkezi oluşturacak. Bu amaçla ülkede, hammadde endüstrisinin temel segmentleri için 4 adet dijitalizasyonu teşvik ve ilerletme merkezi ve imalat inovasyon merkezi kurulması planlanıyor. Bunlar, öngörüldüğü kadarıyla, 2024 ile 2026 yıllarına yayılacak olup aralarında Endüstri ve Bilişim mTeknolojisi Bakanlığının da bulunduğu 9 resmi daire tarafından tasarlandı ve sonuca vardırılacak.  

Hammadde endüstrisi, üretimin dijitalleşmesi konusunda önemli bir rol oynuyor ve ilgili bakanlığın bir yetkilisinin belirttiğine göre Çin'in büyük endüstri firmalarının katma değer veriminin yaklaşık yüzde 30'unu teşkil ediyor. 

Söz konusu plan, 2026'ya kadar izlenecek dijitalleşme hedeflerini saptıyor ve temel yetenekleri/kapasiteleri destekleyip güçlendirmek ve destek hizmetlerini iyileştirmek de dahil olmak üzere 14 adet görev belirliyor. Bu yolla hammadde endüstrisinin gelişimini kolaylaştırmanın yanı sıra, plana göre, hammaddelerin ve yapay zeka şirketlerinin talep ve inovasyonlarını bağdaştıracak bir mekanizma oluşturmaya çalışarak yapay zeka da geliştirilecektir. 

Hibya Haber Ajansı