İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortağı olduğu TETUSA kentte artan huzurevi ihtiyacını karşılamaya yönelik bir adım attı.

Çeşme Alaçatı’da yaklaşık 29 milyon TL'lik yatırımla kurulacak “TETUSA Huzurlu Yaşam Merkezi”nin temeli atıldı. 

Başkan Soyer, projenin devrim niteliğinde olduğunu belirterek, “6 bin 780 metrekarelik devasa bir alanda yükselen bu ahde vefa projesini, ülkemizdeki ve dünyadakilerden ayıran çok değerli bir özelliği var. Tesisimizde yaş almış büyüklerimizin bütün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına, A’dan Z’ye bir yaşam merkezi tasarladık. Merkezimiz sahip olduğu sağlık hizmetleri ve sosyal olanaklarıyla Türkiye’deki en özel tesislerden biri. Tesisimiz aynı zamanda termal ve fizik tedavi olanaklarıyla, sağlık turizmi açısından da bir cazibe merkezi olacak.” dedi.

Yaş almış yurttaşlara en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyüklerimiz 4 buçuk milyonluk İzmir’in bize emanetidir. Biz onlara sadece saygı duymakla yetinemeyiz. Onların daha iyi bir yaşam sürdürmelerini desteklemek boynumuzun borcudur. Hepimizin en temel vazifesidir. İzmir’de 5 yıldır bu hassasiyetle, büyüklerimizin talep ve ihtiyaçlarını en önemli rehberimiz olarak görüyoruz. Hasta ve yaş almış vatandaşlarımıza sunduğumuz evde bakım hizmetlerini, şehrimizin 30 ilçesine yaygınlaştırdık. Evde tedaviden, berber hizmetine kadar pek çok alanda kimsesiz, yaşlı veya bakıma muhtaç hemşerilerimizin yanında olduk. Pandemi döneminde, risk grubunda olan 65 yaş üstü büyüklerimizin acil ihtiyaçlarına ve yardım taleplerine anında yanıt verdik. Büyüklerimize belediyemizin hizmetlerine 7-24 ulaşabilecekleri bir hizmet hattı kurduk. Ve bugün, yaş almış İzmirlilere daha iyi bir yaşam sunmak için Huzurlu Yaşam Merkezimizin temelini atıyoruz.”

Ege Bölgesi’nin en büyük su parkı işletmesi olan Oasis Aquapark arazisinin üst kotunda inşa edilecek, 8’i süit toplam 54 odanın bulunacağı merkez, 100 kişiye hizmet verecek. 3 katlı huzurevi içerisinde açık havuz, aktivite alanları, açık spor alanı, hobi bahçesi, çatı bahçesi, yürüyüş yolları bulunacak.

Hibya Haber Ajansı