Dünyanın en büyük göçünün yaşandığı Bahar Bayramı’nda seyahatlerle ilgili rakamlar açıklanmaya başlandı. Çin’in demiryolu ağının, 26 Ocak ile 1 Şubat tarihlerinde yani Bahar Bayramı’nın ilk haftasında 81,55 milyon yolcuya işlem yaptığını gösterdi.

Çin Devlet Demiryolları (China State Railway Group Co., Ltd. - China Railway) bu skorun, geçtiğimiz hafta içinde gün başına takriben ortalama 11,65 milyon tren seyahatinin yapılmış olduğu anlamına geldiğini belirtiyor. Öte yandan Çin Devlet Demiryolları, bu yıl İlkbahar Festivali’nin seyahat heyecanı çerçevesinde, 2023 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 37,9 oranında artışla toplam 480 milyon tren yolculuğunun gerçekleşmesini tahmin ettiğini açıkladı. 

Çincede “chunyun” diye de anılan ve 26 Ocak’ta başlayıp 5 Mart’a kadar sürecek olan yolcu akını yüzlerce milyon insanın yerine yurduna dönüp aileleriyle buluşmalarına vesile oluyor. Aslında İlkbahar Festivali veya Çin Ay Yeni Yılı 2024’te 10 Şubat gününe denk geliyor. Festival tatili de bu yıl, her yıla göre bir gün fazlasıyla, 10 ila 17 Şubat günleri arasında yapılacak.

Ulaştırma Bakanlığı’nın tahminine göre, 2024 yılının tatilci akınına sahne olacak günlerinde muhtemelen 9 milyar yolculuk yapılması bekleniyor. Bu toplam içinde 7,2 milyar yolcunun yani toplamın yüzde 80 kadarının kendi arabalarıyla seyahat ederken, 1,8 milyar yolculuğun demiryolu, karayolu, su yolu ve uçakla gerçekleşmesi bekleniyor.

Hibya Haber Ajansı