anlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’da yayın yapan Edessa TV, Güneydoğu TV, Kanal Urfa ve BFZ Türk ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programında Şanlıurfa’da gençlere yönelik yapılan ve yapılması planlanan projeleri aktardı. Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’nın bilimin merkezi olacağını söyledi.

 

Türkiye’ye örnek teşkil edecek birçok proje ve hizmeti hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’da yayın yapan 4 televizyonun ortak yayınına katıldı.

 

Bilim Merkezinden canlı olarak yayınlanan ve yaklaşık 2 saat süren programda Başkan Beyazgül gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Gençlere yönelik kentte yapılan yatırımları anlatan Başkan Beyazgül, Bilim Merkezinin önemine değindi. Şanlıurfa’da gençlere yönelik Gençlik Merkezleri, Bilim Merkezi, spor salonları, spor sahaları, Futbol Okulları ve Yüzme havuzları sayısını her geçen gün daha da artırdıklarını belirterek gençlere yönelik yapılan yatırımların çok önemli olduğunu söyledi. Canlı yayında kentte yapılan diğer çalışmaları da ele alan Başkan Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin büyük bir aile ve güçlü bir ekip olduğunu söyledi.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ŞANLIURFA’DA YENİ BİLİM ADAMLARI YETİŞECEK’’

 

Şanlıurfalı gençlere yapılan yatırımlarla artık kentte yeni bilim adamlarının yetişeceğinin altını çizen Başkan Beyazgül, ‘’Bugün gençlerimizi yaşadığı Çağa uygun olarak yetiştirmek ve o Çağın gereklerine uygun yetiştirmek gerekiyor. Belediye başkanı olduktan hemen sonra bu konudaki çalışmalarımızı attık. Biliyorsunuz çok yeni kavramlar girdi hayatımıza, işte inovasyon girdi, yapay zeka girdi, dijitalleşme girdi, E spor girdi, kuluçka merkezleri girdi. Birçok kavram artık hayatımıza girdi ve çoğu zaman bakıyoruz ki bu yeni teknolojiyi gençlerimiz ve yetişen çocuklarımız çok daha iyi kullanıyor. Şanlıurfa'daki gençlerimiz için böyle bir çalışmaya gelir gelmez başladık. Çalışmayı şu bilim Merkezi bittikten sonra başlatmak yerine hemen bir yer kiraladık orada gençlerimize bir Merkez kurduk gençlerimiz o merkezde çalışmaya başladı. Gençlerimiz epey bir yol aldılar, ödül aldılar, başarılı oldular. Türkiye çapında büyük ödüller aldılar. Bilim merkezimiz bir inci gibi Şehrimize çok yakıştı. Ama burada daha çok yakışan artık Urfa bilimin merkezi olacak. Çocuklarımızın hayallerini geliştireceğiz ve o hayalleri gerçekleştirmek için de buraları kurduk. Şanlıurfa Geçmişte nasıl ki bilimin merkeziydi büyük bilim adamları buradan yetişmişti şimdi de bu bilim merkezinde bugün itibariyle artık bilim adamları yetiştirmeye hazır bir vaziyettedir’’ diye

konuştu.