Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Gaziantep Havalimanı’na gitmek için havalanan bir helikopterimiz, Kartal köyü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradı. Düşen helikopterde iki pilotumuz şehit olurken, teknisyenimiz yaralandı. Şehitlerimiz, Emniyet Amiri Cemil Gülen ve sözleşmeli pilot Levent Öztürk’e yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Yaralı teknisyenimizin tedavisi şu an hastanemizde devam ediyor. Kendisine rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum.

Resmi açılışını yaptığımız Gaziantep Şehir Hastanemizin, şehrimize, bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Eseri görüyorsunuz, biz söz verdik mi yaparız. Ama böyle yaparız. Öyle laf ola beri gele yok. Gaziantep’e işte böyle eserler yakışır.

Kapalı alanı 680 bin metrekareyi bulan şehir hastanemiz, 265’i yoğun bakım ve 30’u diyaliz olmak üzere toplam bin 875 yatak kapasitesi, 64 ameliyathanesi ve 335 polikliniği, teşhis ve tedavi merkezleri yanında 4 bin 500 araçlık otoparkıyla sizlere hizmet verecektir. Yine bugün burada hastanemize güvenli, konforlu ve hızlı ulaşımı sağlayacak bağlantı kavşağımızı da resmen hizmete açıyoruz.

Bu hastanelerimizle bölgede inşallah bundan böyle sıkıntı yaşamayacağız. Gaziantepli kardeşlerimiz de ileri tıp teknolojilerine ve gelişmiş imkanlara sahip hastanemizde artık bu üst düzey sağlık hizmetinden faydalanacak.

Şahinbey Belediyemiz tarafından şehrimize kazandırılan camimizin ve külliyemizin açılışını da yaptıktan sonra bugün İslahiye’ye gidecektik. Fakat aşırı bir sis bundan dolayı bakan arkadaşlarımı İslahiye’ye gönderdim. Oraya video konferansla bağlanıp merkezden oradaki açılışlarımızı da inşallah yapacağız.

İslahiye’de inşası tamamlanan deprem konutlarımızın kura çekimleri ve anahtar teslimi törenini gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 3 bin 904’ü şehrimizde olmak üzere 53 binin üzerindeki vatandaşımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum.

 Dün Hatay’da bugün Gaziantep’te, salı günü Kahramanmaraş’ta, çarşamba günü Şanlıurfa’da, perşembe günü Adıyaman’da, cuma günü Elazığ’da hak sahiplerine ilk konutları teslim ediyoruz.

Ülkemizin önde gelen sanayi, ticaret, tarım şehri Gaziantep’in dev adımlarla büyümesini yakından takip ediyoruz.

Hem hükümet olarak hem belediyeler olarak yaptığımız yatırımlarla şehrin önünü açmayı, gelişmesine destek vermeyi sürdürüyoruz. Açılışını yaptığımız hastanemiz, şehrin güney kesimindeki sağlık hizmetleri talebini karşılayacaktır.

Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum ve bu muhteşem eserimizi hazırlamada, mimarından mühendisine, işçisine kadar tüm kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı