2000 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in sosyal hizmet projelerinden biri olarak faaliyetlerine başlayan Halk Ekmek’in son teknoloji ile yeni fabrikası düzenlenen bir törenle Eskişehirlilerin hizmetine sunuldu.

75 Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarı’nda (Yaş Sebze ve Meyve Hal Binası Arkası) bulunan “Halk Ekmek Unlu Mamuller Fabrikası”nın açılış törenine Eskişehirliler ilgi gösterdi.

Törende bir konuşma yapan Başkan Büyükerşen, 1999 yılında göreve gelir gelmez başlattıkları Halk Ekmek fabrikası projesinin ilk kuruluşu sürecini aktardı.

Yeni fabrika hakkında bilgiler veren Büyükerşen, “Ekmek fiyatlarının artışına bağlı olarak, her geçen gün, talebin daha da arttığı Halk Ekmek, günde 80 bin adet ekmek üretim kapasiteli eski fırınından, bugün 3 ayrı hatta sahip olan ve günlük yaklaşık 300 bin ekmek üretebilen 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip,bu modern tesisine taşınıyor.” dedi.

Törende Mobil Aşevi ile Mobil Halk Ekmek Fırınını da tanıtan Büyükerşen, “Mobil Ekmek Fırınımız, başta depremler olmak üzere, her türlü afette vatandaşlarımızın ekmek ve yemek ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmıştır. İçindeki hamur hazırlama alanları günlük 30 adet ekmek üretim kapasitesine sahiptir. Mobil Fırınımız, elektrik olmayan yerlerde, içinde yerleşik olan jeneratör ile 24 saat kesintisiz ekmek üretebilmektedir. ” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı