Çin Vadeli İşlemler Birliği (CFA) tarafından açıklanan verilere göre, ocakta ülkenin vadeli işlemler piyasasında toplam işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46,57 oranında artarak 44,02 trilyon yuana (yaklaşık 6,2 trilyon dolar) yükseldi.
 
Öte yandan emtia endeksi ise ocak ayında yüzde 101,1’e ulaştı. Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu (CFLP) tarafından bugün yayımlanan verilere göre, ocak ayında emtia arzı, satış ve envanterinin tümü yükselme eğilimi gösterirken, özellikle arz büyüme oranı önemli ölçüde hızlandı. Alt endeksler arz, satış ve stokların yükselişte olduğunu, arzın arttığını, satışların daraldığını ve stokların düşüşten yükselişe geçtiğini gösteriyor.

Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu da ocak ayına dair e-ticaret lojistik endeksini açıkladı. Genel olarak, e-ticaret lojistik endeksi hem arz hem de talep tarafında iyi bir performans sergileyerek istikrarlı bir şekilde toparlandı. Özellikle toplam iş hacmi endeksi son iki yılda yeni bir rekora imza attı.

Ocakta Çin’in e-ticaret lojistik endeksi bir önceki aya göre 0,8 puan artışla 112,8 puan olarak gerçekleşti. Aynı dönemde e-ticaret lojistik için toplam iş hacmi endeksi bir önceki aya göre 1,7 puan artarak 125,3 puan oldu.

Hibya Haber Ajansı