Açılışta konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, halı sahaları ilçeye kazandıran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yapımı tamamlanan halı sahaların Konya birlikteliğinin en güzel yansımalarından birisi olduğunu belirterek, “Konya Büyükşehir Belediyemizin Ereğli’deki okullarımıza kazandırdığı halı sahaların çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve değerli ekibine şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Merkez, ilçe ayırt etmeden ihtiyaç duyulan her alanda var olduklarını dile getiren Başkan Altay, şöyle devam etti:

“Burada aslında ‘Konya Modeli Belediyecilik’ diye ifade ettiğimiz şey, birlikte çalışma kültürü. Gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın ne eksiği varsa ‘benim alanım değil, merkezi hükümetin, ilçe belediyesinin’ demeden ihtiyacı gidermek için çaba sarf etmek. Bu okullardaki spor salonları ve halı sahalar buradan yola çıkarak hayata geçti. Birlikte Konya’mızın sporuna katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Başkan Altay, göreve geldikleri günden itibaren Ereğli’ye 2 milyar TL'nin üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini anımsatarak şunları kaydetti:

“Her fırsatta Ereğli’ye gelerek sizlerle birlikte olmak ve sizlerin sorunlarını dinlemek ve çözümler üretmek için çaba sarf ediyoruz. Şimdi Güçlü Konya, Güçlü Ereğli İçin Bir Adım Daha diyoruz ve sizlerden Ereğlililerden destek istiyoruz. Bizim görevimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü yerine getirerek Cumhur İttifakı’nın adaylarını 31 ilçede seçtirebilmek. Ereğli’nin geleceği adına bunun çok önemli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum.”

Hibya Haber Ajansı