BİST100 endeksinde yükseliş trendi etkisini sürdürüyor. Dün pozitif açılış sonrasında gün içinde satışlar yaşansa da kapanışa doğru tekrar güçlenen alımlar ile toparlanan endeks günü %1.08 değer kazanımı ile 8869.14 seviyesinden tamamladı.

Artan işlem hacmi desteği ile birlikte gelen alımlarla, bir önceki zirvemiz olan 8562 seviyesinden yukarı yönde uzaklaşan endeksin teknik göstergelerinde pozitif görünüm korunuyor.

Kısa vadeli göstergelerin aşırı alım yani direnç seviyelerinde olması yeni pozisyonlar açısından daha temkinli kalmamıza neden olurken, gelen satışların gün içinde karşılanıyor olmasını olumlu buluyoruz.

Güne hafif pozitif başlamasın beklediğimiz endekste 9000 seviyesini ilk direnç olarak takip edeceğiz.

Bu seviyeye kadar yaşanabilecek gün içi yükseliş denemeleri sonrasında kar satışları görebiliriz. Bu nedenle trade amaçlı açılmış olan gün içi pozisyonlar için 9000’e yaklaşan hareketler sonrasında daha temkinli kalınmasını öneriyoruz.

Gün içi hareketlerde 8745 seviyesini, kısa vadeli seyir açısından ise 8562‘yi ilk destek noktaları olarak takip edeceğiz.

8562 seviyesinin altına inilmedikçe endekste yaşanabilecek geri çekilmeleri kısa vadeli düzeltme hareketleri olarak değerlendireceğiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı