Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1,4 artışla Asya'daki kazançlara öncülük ederken, Kosdaq Endeksi yüzde 1,2 değer kazandı. Avustralya'da, Merkez Bankası'nın Salı günü faizleri yüzde 4,35'te sabit tutmasının ardından, yeni günde S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0,61 yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng Endeksi Salı günü yüzde 4'ün üzerinde yükseldikten sonra kazançlarını genişleterek yüzde 0,4 değer kazanırken, Çin anakarası CSI 300 yüzde 0,3 artış yükseldi.

Buna karşılık, Japonya'nın Nikkei 225 Endeksi yüzde 0,11 düşüşle, Asya Pasifik bölgesinde düşen tek Endeks olurken, daha geniş kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0,3 yükseldi.

ABD piyasalarında Salı günü, üç ana endeks de yeni bir çeyreklik kazanç grubunun ardından değer kazandı ve S&P 500 Endeksi yüzde 0,23 yükseldi. Nasdaq Composite Endeksi yüzde 0,07 yükselirken, Dow Jones Industrial Average Endeksi de yüzde 0,37 artıda kapandı.

Dördüncü çeyrek net karının bir önceki yıla göre yüzde 2,0 artarak 2,39 milyar dolara yükseldiğini açıklayan Güneydoğu Asya'nın en büyük bankası DBS Group hisseleri yüzde 2,0 yükseldi. Çin'in en büyük chip üreticisi SMIC'in hisseleri Hong Kong Borsası'nda yüzde 5,0 düştü.

Hong Kong'da işlem gören elektrikli araç hisseleri, Çin Ticaret Bakanlığı'nın ülkede "yeni enerji araçlarının sağlıklı gelişimi" için planını ortaya koyan bir belge yayınlamasının ardından yükseldi.

Hibya Haber Ajansı