ABD hükümeti ile Texas yönetimi arasında göçmen sorunu üzerinde ortaya çıkan şiddetli anlaşmazlıklar devam ediyor. Çin Medya Grubu'na bağlı CGTN kanalı tarafından son zamanlarda küresel internet kullanıcıları arasında yapılan bir ankete göre, katılımcıların yüzde 86,5'i, bu anlaşmazlığın ABD'de iki parti arasındaki zıtlaşmanın tırmandığını bir kez daha öne çıkardığı görüşünü savunuyor.

Ankete katılanların yüzde 70,2'si, ABD hükümetinin göçmen sorununu ele alırken başvurduğu şiddet içeren ve insani olmayan yöntemlerden derin endişe duyduklarını, ABD'deki kolluk kuvvetlerinin göçmenlerin temel insan haklarını ciddi şekilde ihlal ettiğini belirtti.

Katılımcıların yüzde 93,5'i ise, göçmen meselesinin ABD seçimlerinde adayların oy kazanmak için kullandıkları bir araç haline geldiğine, ancak seçim sonrasında siyasi vaatlerin yerine getirilmediğine ve bunun insanları büyük hayal kırıklığına uğrattığına işaret etti.

Gün geçtikçe ciddileşen göçmen sorunu, ABD yönetimindeki köklü ve yapısal bozuklukları da ortaya çıkardı.

Ankete katılanların yüzde 89,3'ü, ABD siyasetindeki kutuplaşma bağlamında göçmen meselesinin, yalnızca ABD iç siyasi kaosunun görünen bir kısmı olduğu ve "Amerika kendine karşı" eğiliminin norm haline gelebileceği kanısında.

Anket, CGTN'nin İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Rusça platformlarında yayınlandı ve 11 binden fazla internet kullanıcısı, 24 saat içinde oy vererek görüşlerini açıkladı.

Hibya Haber Ajansı