Bakan Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın her zamanki gibi özgüven ve cesaret sahibi olduğunu ifade ederek, “Türk milletinin iftihar kaynağı olan İnsanlı İlk Uzay Görevine ve Türk Uzay Bilim Misyonuna imza atarak, tarihte yeni bir sayfa açtı.” dedi.

Gezeravcı’nın önce dünyaya ve kısa zaman sonra da Türkiye’ye dönmesini heyecanla bekliyor olacaklarını belirten Bakan Kacır, “En çok da, ilham kaynağı olduğu Türk gençleriyle ve çocuklarımızla birlikte. Yolun açık olsun Alper Gezeravcı.” ifadesini kullandı.

Bakan Kacır ve Alper Gezeravcı’nın görüşmesinden bazı satır başları şöyle:

“Bakan Kacır: Umarım şimdiye kadar tüm görev sağlıkla, başarıyla geçmiştir.

Gezeravcı: Sayın Bakanım bütün görevimiz planladığımız şekilde, hiç bir aksaklık olmadan tamamladık. Fazladan burada kaldığımız süreyi de biz ekstra planlı faaliyetler gündemimize alarak onları tamamlayarak geçirdik. Çok verimli oldu. Yüzyıllık bir hayalin gerçekleştiği noktadaydık.

Kacır: Çok şükür. Bizler de gün gün takip ettik orada yürüttüğünüz çalışmaları ve çok başarılı bir şekilde gerek bilimsel deneyleri gerçekleştirmiş olmanız gerekse de süreç boyunca sağlığınızın olumlu şekilde devam ediyor olması bizi çok mutlu etti. Şimdi dönüş yoluna çıkıyorsunuz. Nasıl plan?

Gezeravcı: Sayın Bakanım, 14:00’te istasyondan ayrılışı gerçekleştirdikten sonra planlı daha önce gerçekleşmiş görevlere göre alışılmışın biraz daha uzunu olacak şekilde konum planlaması yapıldı.  Takriben 47 saatlik uçuş sürecinden sonra 9 Şubat’ta 13 UTC ile Türkiye saatiyle 16:00 localde Florida’nın doğu sahiline muhtemel Daytona Beacah ya da Cape Canaverall açıklarına iniş yapmayı planlıyoruz.

Kacır: İnşallah, yani öngörülen yolculuk süreniz 47 saat olacak.

Gezeravcı: Mutabık Sayın Bakanım, 47 saat, bu birinci planlamamız bir de alternatif yedek planlamamız var. Farklı yine hava durumu senaryoları gerçekleşirse bu da 56 saat.

Kacır: Hayırlısıyla İnşallah, bu yolculuk da tamamlanacak. Biz sizi heyecanla ülkemizde bekliyor olacağız ama İnşallah sizi orada da arkadaşlarımız iniş yapacağınız bölgede de karşılayacaklar ve en kısa zamanda ülkemize dönmeniz için de gerekli tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da size çok selamları var.

Gezeravcı: Çok sağ olun Sayın Bakanım.”

Hibya Haber Ajansı