“319 bin konut nerede?”

Genel seçimlere doğru giderken, ‘319 bin konutu bir yılda tamamlayacağız’ denildiğini ve milletin de buna inandığını ifade eden Babacan, "Peki nerede bu 319 bin konut? Bakın, aslında depremzedelerin ihtiyacı olan 850 bin konut, o ayrı. Ama 1 yılda tamamlanmasını taahhüt ettiği rakam 319 bin. Ben şimdi soruyorum: O 319 bin konut nerede? Yarısını bile yapamadılar. Çeyreğini bile yapamadılar. Kahramanmaraş’ta söz verdiklerinin 10’da birini bile yapamadılar. İnsanlar hala konteynerde, hala çadırda.” dedi.

“Yeni ekonomi yönetimine sesleniyorum: TÜİK’in yönetimini derhal değiştirin” diyen Babacan şöyle devam etti:

“Niye gizli saklı satıyorsunuz bu dövizi? Yeni ekonomi yönetiminden bizim beklentimiz gerçekten şeffaflıktı. Ve ben bu yeni ekonomi yönetimindeki arkadaşlara sesleniyorum, bakın. Sizden öncekilerin ayıbını, kusurunu kapatacağım derken, kendi kredibilitenizi tüketiyorsunuz. Şeffaflık olmadan olmaz. Bu yeni ekonomi yönetimine sesleniyorum: Şu TÜİK’in yönetimini derhal değiştirin. TÜİK, bu ülkede gerçek enflasyonu açıklamıyor. Makyajlı, düşük, farklı bir enflasyon rakamı açıklıyor. Şunu bilmek hepimizin hakkı: Bu 30 lira 60 kuruşluk dolar kuru, acaba piyasada kendiliğinden, dengede oluşmuş bir kur mudur? Yoksa acaba bugün Merkez Bankası 5 milyar dolar satıp kuru ancak oralarda mı tutabiliyor? Bunu bilmek herkesin hakkı. Buradaki esnaflık yapan kardeşlerimizin hakkı. Düzce’deki fındık üreticilerinin hakkı. Üreticilerin, fabrikaların, atölyelerin bunu bilmek hakkı. Çünkü bunu bir avuç insan biliyorsa, diğerleri bilmiyorsa, bu bilgiye sahip olan haksız para kazanır ya. Niye şeffaf yapmıyorsunuz?”

Kendilerini belediye başkanı adayı olarak tanıtan ve vaat veren kişilerin daha önce yapmadığı gibi tekrardan yapmayacağını dile getiren Babacan, “Ben buradan kamu spotu gibi bir uyarıda bulunmak istiyorum. Size kendilerini belediye başkanı adayı olarak tanıtan ve vaat veren birtakım şahıslara inanmayın. Yapmadılar. Yine yapmayacaklar. Yapamadılar. Yine yapamayacaklar. Zihniyet aynı olduğu sürece, yapma, başarma imkanları da yok. Buyruklara tabi olan insanları sistemde tuttular. Dik duran, doğruyu savunan, ‘Bu böyle olmaz efendim, yapamayız’ diyen, hakkın, adaletin, hukukun yanında duran kim var kim yoksa hepsini uzaklaştırdılar. Kalan kadrolar da bunu beceremiyor.” şeklinde konuştu.

Hiçbir adayının, iktidar partisinin adaylarının yerinde olmak isteyeceğini vurgulayan Babacan, “Bugün iktidar partisine mensup ya da iktidara yakın duran partilerin adayları, sokağa çıkıp da herhangi bir vatandaşımızla, herhangi bir emeklimizle karşılaştıklarında, durumu nasıl anlatıyorlar bilmiyorum. Bizim hiçbir adayımız herhalde iktidar partisinin adaylarının yerinde olmak istemezler. Bir asgari ücretli işçimizle şöyle karşılaşıp, şöyle üç-beş tane emekliyle karşılaşıp, onlara ne diyorlar, neyi nasıl anlatıyorlar bilemiyorum. Yani emeklerimiz feryat ederken, asgari ücretin satın alma gücü sürekli düşerken, iktidar partisinin adaylarının öyle işlerinin çok da kolay olmayacağını ben düşünüyorum bu seçimlerde.” açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı