Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Konya’nın tarih, kültür, doğa ve sağlık turizmi değerlerini tanıtarak gastronomi lezzetlerini fuar katılımcıları ile buluşturmak için İstanbul’da düzenlenen fuara katıldı.

Fuarda özel bir stantla yerini alan Konya Büyükşehir, yerli ve yabancı ziyaretçilere Konya’nın turizm destinasyonları hakkında bilgi verdi.

Konya Büyükşehir, yoğun ilgi gören ve beğeni toplayan standıyla katılımcıların takdiri doğrultusunda “En Etkili Stant Tasarımı” ödülünün sahibi oldu.

Gerçekleştirilen görüşmeler sonrası farklı ülkelerden tur operatörü ve acenteler, Nisan-Mayıs aylarında Konya’ya davet edildi.

Ayrıca dijital turizmin her yönüyle etkili bir şekilde kullanıldığı Konya standında Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı temsilcileri, “Turizmde Oyunlaştırarak Öğretme” yöntemi ile katılımcılara turizm destinasyonları ile ilgili bilgi vererek hediyeler dağıttı.

Kültür ve inanç turizmi başta olmak üzere doğal ve tarihsel kültür varlıkları ile 4 mevsim boyunca “2024 Konya Yılı” temasıyla 2024’te Konya’da yapılacak aktiviteler ziyaretçilerle paylaşıldı.

Hibya Haber Ajansı