İmamoğlu, yenileyip, 39 amatör futbol takımının ve vatandaşların kullanımına sundukları Küçükçekmece’deki İBB 100. Yıl Stadı'nın açılışına katıldı.

İmamoğlu, İstanbul’un bir spor şehri olduğuna vurgu yaparak, “İstanbul, köklü geçmişine rağmen, ulusal ve uluslararası anlamda sporda hak ettiği yere henüz ulaşamadı. Bu anlamda, İstanbul'da sporun gelişmesi yönünde ihmal edilen alanlar oldu. Özellikle kamu arazilerini spor alanlarına dönüştürüp, işte burada gördüğümüz çocukların, gençlerin daha sıhhatli bir geleceğe erişmesini sağlamak yerine, ne yazık ki çoğunlukla imara açılması tercih edildi.” ifadelerini kullandı.

“2019 seçimlerini kaybedenler, mertçe kaybetmeyi başaramadı”

Sporun dinamizmini, ahlakını ve kültürünü çok önemsediğini dile getiren İmamoğlu,“Sporun özünde yatan iyi değerleri yaygınlaştırmak ve yüceltmek gerektiğine inanıyorum. Örneğin; mertçe ve centilmence yarışma kültürünün, sporda olduğu kadar siyasette de hakim olmasını sağlamalıyız. Bir maç ya da seçim kazanılacaksa, mertlikle kazanılmalı; kaybedilecekse mertlikle kaybedilmelidir. Çok önemli bir kavram bu. 2019 seçimlerini kaybedenler, mertçe kaybetmeyi başaramadılar. Dilerim ki bu defa, mertçe kaybetmeyi başarırlar. Biz, bunu onlara göstereceğiz.” diye konuştu.

“4,5 yılda 7’si futbol stadı, toplam 19 spor tesisini İstanbul'a kazandırdık”

İmamoğlu, “Görevi devraldığımızda, ne yazık ki 13 ilçemizde İBB’ye ait bir spor tesisi bile yoktu” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul gibi bir şehirde, su sporları merkezi yoktu. Mahalleler, okullar spor salonlarından büyük oranda yoksundu. Spor meselesi yine akılla, bilimle, teknikle bu süreci dert etme meselesidir. Ortaya çıkan ihtiyaçlar ve hedefler doğrultusunda, yatırımlarımızı planlı bir şekilde hayata geçirmeye başladık. 4,5 yılda 7’si futbol stadı, toplam 19 spor tesisini İstanbul'un yaşamına kazandırdık."

Hibya Haber Ajansı