Başkan Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli ile birlikte yerel seçim çalışmalarının yürütüleceği Altındağ Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışına katıldı.

“Ankara’nın Başkanı Mansur Yavaş” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Mansur Yavaş, “Beş yıl önce Altındağ'a geldiğimizde vaatlerde bulunduk. Ama şimdi 5 yıl sonra geldiğimizde denediğiniz, gördüğünüz, bir belediye başkanı olarak icraatlerimizle geldik. Bir belediye başkanı kentin hem annesidir hem de babasıdır. Biz de gençlerimize ‘evladımız’ diye hitap ediyoruz her zaman.” dedi. 

Belediyecilik hizmetlerinde kimseyi ayırmadan, herkese eşit hizmet anlayışı sergilediklerini vurgulayan Yavaş, “Hiç kimseyi ayırmadık. Bir Allah'ın kulu ‘oy vermedik diye bizi ayırdı’ diyemez. Bir Allah'ın kulu ‘Mansur Yavaş bizleri ayırdı’ diyemez. İş başına gelir gelmez hiç kimseyi ayırmadan, şeffaf bir şekilde çalışmaya başladık. Açık ihaleler yaptık. Sizlerin hakkını, hukukunu hiç kimseye yedirmedik. Ankara'ya huzur geldi.” diye konuştu.

5 yıllık görev süresinde Altındağ ilçesinde hayata geçirilen projelerden örnekler vererek açıklamalarına devam eden Yavaş, “Altındağ bölgesinde tam 21 mahallede asbestli su hattını yeniledik. Karaköy mesire alanını açtık, 4 bin dönüm. Hasköy Köprülü Kavşağı, emekliler lokali, Altındağ Kreşi, kale, Anafartalar, Roma Tiyatrosu bunların hepsi restore edildi. Yüzüncü Yıl Çarşısı, Ulus Çarşısı, Ulus Hali, Gençlik ve Spor Binası, Hıdırlıktepe, Altınpark Yüzme Havuzu... Tamamını biz Altındağ'a yaptık.” ifadelerini kullandı.

Ankara’da hiç kimseyi ayırmadan herkesin insanca yaşaması için çalıştıklarını vurgulayan Yavaş, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Biz hiç kimseyi ayırmadan, herkesin insanca yaşamasını istiyoruz. Her çocuğun eşit eğitim almasını istiyoruz. Hiçbir çocuğu yatağa aç girmesine izin vermiyoruz. Bütün çocuklar okulunu okusun, okulundan mahrum kalmasın istiyoruz. Bunu yaparken de kimdir, necidir, hiçbir şekilde ilgilenmiyoruz. Sadece ihtiyacını bildirsin yeter. Ankara Büyükşehir Belediyesi ihtiyacı olan herkese adeta bir hızır gibi yetişir.”

Hibya Haber Ajansı