Türkiye genelinde memur ve öğretmenlere 20 bin liranın üzerinde promosyon ücretleri ödeniyor. Bu rakam Şanlıurfa'da 6 aylık taksitler halinde 600 liraya kadar düşüyor.

Ani yükselen enflasyon rakamları karşısında promosyon ücretlerinin eridiğini belirten sendika yetkilileri bankalardan güncelleme yapmalarını istiyor.

Ancak banka müdürleri iddiaya göre, ellerinde anlaşma bulunduğu için promosyon ücret güncellemesi yapmaktan kaçınıyor.  Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) ihale güncellemesi yapılabilir tavsiye yazısına rağmen güncelleme yapmayan banka şubeleri memur sendikalarının eylemlerine sahne oluyor.

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bulunan Halkbank Şubesi önünde 8 memur sendikası promosyon ücretlerinin güncellenmesi için eylem yapmıştı.

Aradan geçen süre zarfında banka yönetiminden  olumlu açıklama gelmedi. 

Temaslarını sürdüren sendika yetkilileri Şanlıurfa ve Ankara nezdinde girişimler başlattı. Girişimlerin sonuçları beklenirken Şanlıurfa'daki 9 sendika temsilcileri banka şubeleri önündeki basın açıklamalarını bu hafta da sürdürme kararı aldı.

Cuma günü saat 16.30'da Halkbank Şanlıurfa şubesi önünde basın açıklaması yapılarak promosyon ücretlerinin güncellenmesi veya anlaşmanın iptal edilerek yeniden ihaleye çıkılması istenecek.

Haber: İbrahim Uyğur