Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Sanat Akademisi’ni ziyaret etti.

Yan flüt, bağlama, gitar, piyano, keman ve tiyatro kurslarını ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, sınıf sınıf gezerek, çocuklarla ve gençlerle buluştu.

Başkan Büyükkılıç, ilk olarak bağlama öğrenen gençleri izleyen ve onlara eşlik eden “Bu gençlik alkışlanır, ne kadar güzel. Bu yaş grubunda bir enstrüman öğreniyorsunuz. Okulları, eğitimi ihmal etmeden ‘ben de varım’ diyerek, tatil günlerini değerlendiriyorsunuz. KAYMEK de size her türlü ortamı sağlıyor, başarılar dileriz. Ailelerinize selamlar, bizlere güvendikleri için teşekkürler, sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Yeni Barış Manço’lar, Cem Karaca’lar olarak yolunuza devam edeceksiniz”

Ünlü sanatçı merhum Barış Manço’nun yerli ve milli anlayışın sahibi bir değer olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu.

“Allah rahmet eylesin, çocukları çok severdi, hep çocuklara özel parçalar üretirdi, o bizim için yerli ve milli anlayışın sahibi bir değerdi. Yeni Barış Manço’lar üretecek olan hocamız ve sizlersiniz. Bizler sizlere imkan sağlayacağız, sizler de yeni Barış Manço’lar, Cem Karaca’lar olarak yolunuza devam edeceksiniz.”

Başkan Büyükkılıç, tiyatro salonunu da gezerek, geleceğin tiyatrocuları ile bir araya geldi.

 

Hibya Haber Ajansı