Çin yapımı yolcu jet uçağı C919, 20 - 25 Şubat arasında düzenlenecek 2024 Singapur Havacılık Fuarı’nda uçuş gösterileri gerçekleştirecek. Böylece bu model, Asya’nın en önemli havacılık etkinliğinde ilk kez boy göstermiş olacak.

Bu yıl Changi Sergi Merkezi’nde yapılacak olan etkinlik, toplamda sekiz havacılık gösterisine sahne olacak. Ev sahibi ülke tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl altı askeri uçak ile iki sivil ticari şirketin ürünlerini de içeren gösterimler gerçekleşecek. Havadaki gösteriler Hintli, Avustralyalı, Endonezyalı ve Güney Koreli ekiplerin uçuş performanslarına tanık olacak.  

Havacılık fuarının organizasyon sorumlusu Experia’nın Genel Müdürü Leck Chet Lam, uçuş performanslarının Singapur Airshow’unda daima en ilgi çekici olay olduğunu belirtti. Lam, daha önceki iki etkinlikte, pandemi dolayısıyla ve koruma amacıyla izleyicilere sınırlı bir izleme olanağı tanınmış bulunduğunu ancak bu kez durumun farklı olacağını vurguladı. Bu bağlamda ticari uçak meraklıları en çok Airbus’un A350-1000 modeli ile C919 modelini ilgiyle bekliyor.

Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd (COMAC) tarafından geliştirilen C919, ilk ticari uçuşunu 28 Mayıs 2023 tarihinde doğu Çin metropolü Shanghai ile başkent Beijing arasında gerçekleştirmişti. 31 Aralık 2023 itibarıyla ise Çin havacılık şirketi China Eastern Airlines’ın C919 filosu 655 ticari hava yolculuğu çerçevesinde yaklaşık 82 bin yolcu taşımış ve tam güvenlik içinde 2 bin 200 saatlik uçuş gerçekleştirmişti.

Hibya Haber Ajansı