İstanbul’un önde gelen kulüplerinin sporcuları ve yöneticilerini, kentin 2036 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları yolculuğunda bir araya getiren “100. Yılda Olimpiyat Hedefine Doğru” başlıklı buluşma, Şişli’deki Hilton İstanbul Bosphorus’da gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul organizasyonuyla düzenlenen buluşma, aralarında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in de bulunduğu, spor dünyasının birçok ismi bir araya getirdi.

“Sporu düşündüğümüzde aklımıza birleştiricilik geliyor”

Sporun, dünyanın en sosyal olgularının başında geldiğine vurgu yapan İmamoğlu, “Mücadeleye ve sonunda yaşanan gurura, herkesi dahil ediyor. Sizlerin sahada hissettiği gururun belki de daha fazlasını, bizler saha kenarında yaşıyoruz. Sizlerle aynı bayrağın altında yer almanın, aynı hedeflere odaklanmanın mutluluğunu son derece yüksek seviyede hissediyoruz.” diye konuştu.

“Köklü kulüplerimiz, aynı zamanda sivil toplum örgütü”

İmamoğlu, Türkiye’nin ve İstanbul’un köklü kulüplerinin 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde gösterdiği dayanışmanın da aynı kapsamda değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Onları sadece bir kulüp olarak tanımlamanın yetersiz olduğunu, bir kez daha bize kanıtladılar. Ben, olimpiyat mücadelesini, olimpiyatları İstanbul'a getirmeyi ve burada ev sahipliği yapmanın, Atatürk'ün bize bir mirası gibi görüyorum. Ve sanki onun bize emanet ettiği değerli bir hedef ve onu başarmanın Atatürk'e olan bir borcu ödemek olduğunu düşünüyorum.”

“Herkesi olimpiyat meşalesi çevresinde kenetlenmeye çağırıyorum”

İstanbul’un, bulunduğu coğrafya, kültürü ve stratejik konumuyla olimpiyatları en çok hak eden şehir olduğunun altını çizen İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak; herkesi, tüm kurumlarımızı, sporcularımızı, federasyonlarımızı, olimpiyat komitemizi, kulüplerimizi, tüm İstanbul ve Türkiye halkını bir kez daha olimpiyat hedefi etrafında, o meşalenin çevresinde kenetlenmeye çağırıyorum” dedi.

İmamoğlu, konuşmasının ardından, 1964 Tokyo da gümüş ve 1968 Mexico City de altın madalya kazanan Türk güreşinin yaşayan efsanesi Ahmet Ayık ve Türkiye'nin olimpiyat oyunlarında (1992 Barcelona) madalya kazanan ilk kadın sporcusu Hülya Şenyurt’a sertifika ve rozet takdiminde bulundu.

Hibya Haber Ajansı