ALFAS… Şirketin orta vadede gerçekleştirmeyi planladığı ve toplamda 1 GW kurulu güce sahip yenilenebilir enerji santral yatırımı hedefi doğrultusunda Yönetim Kurulu 06.12.2023 tarihli toplantısında;            Yunanistan'da yerleşik, güneş enerjisinden elektrik üretimi ve satışını gerçekleştiren ve bünyesinde 500 kWe güce sahip güneş enerji santrali bulunduran Golden Solar Single Member I.K.E unvanlı şirketin hisselerinin tamamının devralınmasına ilişkin karar vermiştir. 08.02.2024 itibariyle devralma ve tescil işlemi tamamlanmıştır. Golden Solar Single Member I.K.E unvanlı şirketin hisseleri 49.000 Euro bedelle iktisap edilmiştir. Bu devralmayla birlikte Yunanistan pazarına giren Şirket, orta-uzun vadede bu pazar içerisinde büyümeyi hedeflemektedir.

ATAKP… Şirket, donuk parmak patates üretim faaliyetleri kapsamında ham madde temini amacıyla, 2024 sezon planları doğrultusundaki 150.000 ton ham patates üretimi için, gerçek ve/ veya tüzel kişilerle sözleşme yapılmasına yönelik 13.02.2024 tarihinde Yönetim Kurulu Kararı almıştır.

ELITE… Şirket bünyesinde ar-ge faaliyetleri sürdürülen bebek maması üretim çalışmalarının sonuçlandığı, hem organik hem de konvansiyonel bebek maması üretimine yönelik hazırlıkların tamamlandığı, 08.02.2024 tarihli özel durum açıklaması ile kamuya duyurulmuştu.                                                                                          Antalya Büyük Şehir Belediyesi'nin açmış olduğu toplam 29.400 adet bebek maması ihalesine katılınmış olup, ihaleyi Şirket kazanmıştır. Yeni geliştirilen bebek mamalarının bu ilk satışı için toplam satış tutarı 429.240,- TL + KDV'dir.

EKSUN… İlgi: 23.01.2024 tarihli özel durum açıklaması;

"Lisanslı Depoculuk" alanında faaliyet göstermek üzere, lisanslı depoculuk faaliyet belgesine sahip Babaeski Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi'nin paylarının %100'ünün satın alınmasına karar verildiği ve pay devirlerine ilişkin gerekli izinlerin alınması amacıyla Ticaret Bakanlığı'na başvuru süreci başlatıldığı, 23.01.2024 tarihli özel durum açıklaması ile kamuya açıklanmıştı.

Babaeski Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi'nin paylarının, şirkete devrine ilişkin Bakanlık onayı 13.02.2024 tarihi itibarı ile alınmış olup, pay devrine ilişkin süreçler devam etmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

GENIL… Şirket Yönetim Kurulu, Auvra Dijital Sağlık ve Biyonik Teknolojileri ve Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ("Neo Auvra") yapacağı yatırımlar için 700.000,00 USD'ye (yediyüzbinAmerikanDoları) denk gelecek şekilde Türk Lirası cinsinden paya dönüştürülebilir nitelikte borç verme kararı almıştır. Gen İlaç hâlihazırda, Neo Auvra'nın %32,39 oranında hissedarıdır.

Şirket tarafından sağlanacak bu finansman Neo Auvra'nın büyüme amacıyla yapacağı yeni yatırımlar ve araştırmalar için kullanılacaktır.

Söz konusu işleme ilişkin Şirket ile Neo Auvra arasında paya dönüştürülebilir borç sözleşmesi ("Sözleşme") 12/02/2024 tarihinde imzalanmıştır.

Şirket tarafından sağlanan bu finansman herhangi bir nedenle paya dönüştürülmediği takdirde Neo Auvra tarafından Şirkete geri ödeninceye kadar, Sözleşme'de ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nda öngörülen düzenlemelere göre finansman tutarına faiz işletilecektir.

Söz konusu borcun vadesi en geç 30/11/2024 olarak belirlenmiş olup, bu tarihe kadar veya daha erken bir tarihte Neo Auvra borcu işletilen faizi ile birlikte nakden şirketimize geri ödeyecek veya pay dönüşümüne ilişkin işlemleri başlatacaktır. Pay dönüşüm işlemleri ise en geç 31/12/2024 tarihine kadar tamamlanacaktır.

Sağlanacak bu finansman ile hali hazırda hissedarı olunan Neo Auvra'nın kısa vadeli kaynak ihtiyacı giderilerek büyümesi desteklenecek ve şirketin değerinin artmasına katkı sağlanacaktır.

HUNER… Planlı bakım çalışmaları kapsamında;                                                                                     13.02.2024 tarihinde Erzurum'da bulunan Bağbaşı Hidroelektrik Enerjisi Santrali'nde su iletim hattında u-PVC boru değişim işlemi çalışmalarına başlanmış olup bu doğrultuda üretim faaliyetlerinin en fazla 5 gün süreyle geçici olarak durdurulmasına karar verilmiştir.

KLRHO… Kiler Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kiler Tekstil Enerji Yatırım San. Tic. A.Ş.'nin Bitlis'de 200 bin metrekare arazi üzerinde toplam 60.631 metrekare kapalı alana sahip olacak "Open-End ve Ring-İplik üretim tesisi" yatırımı tüm hızıyla devam etmekte olup fabrika inşaası %95 oranında tamamlanmış, makina sevkiyetları deam etmekte olup makina montaj süreçleri başlatılmıştır.                                                                          Bitlis'teki "Open-End ve Ring-İplik üretim tesisi" tamamlandığında günlük 65,4 ton pamuk girdisiyle günlük 37,3 ton Ring iplik, 13 ton Open-End iplik üretim yapması ve bunun karşılığı yıllık ortalama 75 mn $ ciro ve 45-50 mn $ ihracat geliri hedeflenirken yurtiçi piyasaya yapılacak satışların ise ithal ikamesi olarak ithalatı azaltıcı etkisi yaratması hedeflenmektedir.

KERVN… Şirket tarafından daha önce açıklandığı üzere, Danış Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi ile iştirak SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş. arasında, Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanmış, Şirket eski yönetimi tarafından bu sözleşmeye yönelik olarak borç kabul ve teminat sözleşmesi imzalanması ve iştirak SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş.'nin sözleşmelere konu ödemeleri yapmaması nedeniyle, Danış Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi tarafından Şirket ve Bağlı Ortaklık SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş. aleyhine iflas yolu ile adi takip başlatılmıştır.                  Şirketin söz konusu icra takibine yönelik borca, kefaletin şekline ve hukuki geçerliliğine itirazda bulunması sebebiyle Danış Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi tarafından İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2021/420 Esas sayılı itirazın kaldırılması ve iflas konulu dava açılmış; davanın duruşmasında, dosyanın bilirkişide olması nedeniyle bilirkişiden dönüşünün beklenmesine karar verilmiş olup dosyanın bir sonraki duruşması 02.05.2024 tarihine ertelenmiştir.

MEKAG… Şirket, yurt içi yerleşik üç şirketten 13.02.2024 tarihinde Beton Santralleri Siparişi almıştır. Sipariş bedelleri KDV hariç 593.000 (BeşYüzDoksanÜçBin) EUR'dur. Sipariş konusu tesisin dizayn, üretim, sevkiyat ve montaj işlemleri Şubat sonunda başlayıp Nisan 2024 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır.

TAVHL… 17 Ekim 2022 tarihli açıklamamızda, Nijerya Federal Havalimanları Otoritesi (NFHO) tarafından yapılan açıklamaya göre, Nahco Management Services Ltd ve Planet Project Limited ile oluşturduğumuz Konsorsiyumun Lagos Havalimanı'nın dış hat yolcu ve kargo terminallerinin 20 yıl süreyle işletilmesi ve geliştirilmesi ihalesinde müzakere aşamasına geçmek için "tercih edilen işletmeci" olarak seçildiğini, bu seçimin gerekli resmi onayların alınmasına tabi olduğunu ve resmi onayların alınmasını takiben pazarlık sürecinin başlayacağını kamuoyu ile paylaşmıştık. İhaleye ilişkin yukarıda bahsedilen süreç devam etmektedir.

VERUS… Şirketin %100 oranında bağlı ortaklığı Standard Boksit İşletmeleri A.Ş. ile Fransa merkezli uluslararası alümina üretim şirketi arasında Standard Boksit'in sahip olduğu ve işlettiği boksit cevheri ile maden sahasına ilişkin potansiyel işbirliğine yönelik bir gizlilik sözleşmesi 13.02.2024 tarihinde imzalamıştır.

PGSUS… Pegasus'un Ocak ayında yolcu sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24 artışla 2,66 milyon oldu. Geçen yılın aynı ayında yolcu sayısı 2,14 milyon seviyesindeydi. Aynı ayda doluluk oranı yüzde 85,2 olarak gerçekleşti. Böylece geçen yılın aynı ayından 0,7 puan daha yukarı gelindi. Şirket'in iç hat yolcu sayısı yüzde 20 artışla 1,07 milyon olurken, dış hat yolcu sayısı yüzde 27 artışla 1,59 milyona ulaştı.

ZOREN… Şirketin de dahil olduğu Zorlu Grubu yatırım politika ve stratejileri çerçevesinde; Şirketin sermayesine %100 iştirak ettiği bağlı ortaklık "Zorlu Enerji Dağıtım AŞ" nin sermayesini temsil eden her biri 1 TL nominal değerde 895.150.000 adet paylarının tamamının, tüm hak ve borçlarıyla birlikte, yasal izinlerin alınması ve kapanış tarihinde, Anlaşmada düzenlenen esaslara göre hisse satış bedelinin uyarlanarak ödenmesi kaydıyla, 201308-0 sicil numarası ile İstanbul ticaret siciline kayıtlı Palmet Enerji AŞ'ye satışına karar verilmiş olup, taraflar arasında "Hisse Alım Anlaşması" 13.02.2024 tarihinde imzalanmıştır.

Hisse satışı konusunda taraflar arasındaki müzakerelerin sözleşmenin akdi ile sonuçlanmasına kadar işlemin belirsizlik taşımasından dolayı, yatırımcıların yanıltılmaması ve Şirket'imizin pazarlık gücünün olumsuz yönde etkilenmemesi için Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, 29.11.2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile söz konusu bilginin kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı