Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde gerçekleşen toplantıya katılarak, Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü ve Çerkes vatandaşlar ile buluştu.

“Şaheser bir terminal binası Kayseri’mize yakıştı”

Ekibiyle Kayseri için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni havalimanı terminal binamız açıldı. Şaheser bir terminal binası Kayseri’mize yakıştı. Şehrimizi, bizleri, Kayseri’mizi seviyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Biz sizlere sevdalıyız, sizleri seviyoruz. Hulusi Paşamıza da teşekkür ediyoruz. Havaalanı Kayseri’mize yakıştı, artık uluslararası dünyada yerini alan bir şehir olarak gururumuz haline geldi. Bir kayak merkezimiz var, charter seferleriyle Çekya’dan, Polonya’dan, Rusya’dan geliyorlar. Üç haftadır hafta sonu yüz binlerin üzerinde kayakseverimiz kayak yapıyor, eğleniyor, keyifli bir ortam yaşıyor. Ay yıldızlı Türk bayrağımız altında biriz, beraberiz, hep beraber Kayseri, hep beraber Türkiye’yiz.”

Başkan Büyükkılıç, Hızlı trenin de Kayseri’ye kazandırılacağını ifade ederek, büyükşehir kapsamında 12 milyon metrekareyi geçen miktarda yeşil alanı içeren parkların yer aldığını aktardı. 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulu olan, Türkiye’nin en büyük millet bahçesinden birisi olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni anlatan ve tanıtan Büyükkılıç, yeni yollar, yeni tesisler ile Kayserili hemşerilerine layık olmaya çalıştıklarını söyledi.

Hibya Haber Ajansı