Stockholm, 16 Şubat (HİBYA) - Bir FBI kaynağı ABD Başkanı Joe Biden, oğlu Hunter Biden ve Ukraynalı bir enerji şirketi arasındaki bağlantılara ilişkin yalan söylemekle suçlanıyor.

FBI kaynağı, 43 yaşındaki Alexander Smirnov Çarşamba günü Las Vegas'ta tutuklandı. Savcılara göre, FBI ajanlarına, Ukraynalı enerji şirketi Burisma'nın yöneticilerinin Hunter Biden'ı "babası aracılığıyla bizi her türlü sorundan korumak için" tuttuklarını ve Hunter ile Joe Biden'a beşer milyon dolar ödediklerini iddia ettikleri yönünde yanlış bilgi verdi.

Smirnov yalan beyanda bulunmak ve sahte ve uydurma belgeler oluşturmakla suçlanıyor.

Smirnov, Eylül 2023'te FBI ajanları tarafından sorgulandığında bazı asılsız iddiaları tekrarladığı ve hikayesinin diğer kısımlarını değiştirdiği iddia edildi. İddianameye göre kendisinin "Rus yetkililerle görüştüğünü söyledikten sonra yeni bir yalan hikaye" sunduğu da söyleniyor.

Smirnov'un kayıtları, Cumhuriyetçi kongre üyelerinin başkan ve oğluna yönelttiği yolsuzluk suçlamalarının merkezinde yer aldı ve Cumhuriyetçilerin başkana karşı başlattığı azil soruşturmasının temelini oluşturdu.

Şu ana kadar Cumhuriyetçiler Joe Biden'ın görevden alınmasına yol açabilecek herhangi bir kanıt sunamadılar. Smirnov'a yönelik iddianamenin arkasında, Hunter Biden'ı vergi suçları ve silah suçlarıyla suçlayan özel dedektif David Weiss yer alıyor.

Smirnov suçlu bulunursa 25 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

 

Hibya Haber Ajansı