Bakan Yerlikaya’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Toplam liç alanı dediğimiz yerde yaklaşık 35 milyon metreküplük bir toprak kütlesi var. Toprağın kaydığı zaman Sabırlı Dere alanı dediğimiz yere yaklaşık 5 milyon metreküplük bir toprak kaymasıyla yeni bir kütle vadiye doğru geldi.

Arama kurtarmayla ilgili AFAD, başından beri 500’ün üzerinde arama kurtarma profesyonel ekibimiz var. İnsan gücü olarak 2 bin 700’ü aşmış vaziyetteyiz. 800 aracımı var. Araç ve insan kaynağı olarak hiçbir eksikliğimiz yok ama an be an arkadaşlarımız, buradaki bilim insanlarımızın yol göstericiliğinde, istişareyle, işçimizden, şoförümüze varıncaya kadar hepimizin tek bir niyeti var. Bu işi olabilecek en kısa zamanda tamamlamak. Bunun için de eğer ilave araç, insan kaynağıyla ilgili bir ihtiyacımız doğuyorsa bilin ki olabilecek en kısa sürede bunu tamamlıyoruz.

9 canımız, şu anda bu toprağın altında. Yakınlarının her birini ziyaret ettik. Onlar da buraya zaman zaman geliyor. Onların sabrı, anlayışı için minnettarız. Geçmiş olsun dileklerimi paylaşmak istiyorum. Sabra ihtiyacımız var.

Yılmaz Bakanımız, sürecin takipçisidir. Erzincan’da başsavcımızın nezaretinde görevlendirilen 4 savcımız, bununla ilgili bir ihmal, kusur varsa bilin ki kesinlikle hak ve adalet tecelli edecek. Buna kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Sürecin yargıya intikal ettiği andan itibaren değerlendirme yapmak bizim hakkımız değil.”

Bakan Bayraktar’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Arkada hakikaten çok büyük bir kütle var. O kütlenin üç ayrı noktaya aktığını; bir mevcut yerde bir akış olduğunu görüyoruz. Bir de içinde bulunduğumuz dere yatağına ve arka tarafta da mangan ocağına akış olduğunu görüyoruz.

Bölge tahliye edilmeye başlanmış durumda. Arama faaliyetiyle ilgili yoğun bir çaba, büyük bir fedakarlık ve uyum içerisinde devam ediyor. Dolayısıyla orada sabra ve biraz da Allah’ın yüzümüze bakmasına ihtiyacımız var. İnşallah oradan kısa bir zamanda netice alırız.

Suda ve toprakta şu anda gözüken halk sağlığına zarar verebilecek herhangi bir şeyin olmadığı yönünde. O nokta da kontrollerimiz eş zamanlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda arama kurtarma faaliyetiyle ilgili bir netice almayı ümit ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı