RIHA -  DEM Parti’nin Riha’nın Bêrecûk ilçesinde açtığı ilk seçim bürosu, binlerin katıldığı mitinge dönüştü. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha'da ilk seçim bürosunu Bêrecûk ilçesinde açtı. Açılışa DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan, Riha Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Açılış kent girişinde oluşturulan yüzlerce aracın yer aldığı araç konvoyu ile kentte yapılan konvoy ile başladı. Araç konvoyunun geçtiği sokaklarda yurttaşlar zafer işaretrleir ile destek verdi. Konvoy seçim burosunun olduğu Fırat Caddesi'ne ulaştığında açılış mitinge dönüştü. Binlerce kişinin katıldığı açılışta Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekildi. Açılışa katılan kadınlar ulusal kıyafetleri ile katılması dikkat çekti. 

‘AĞALIK DÜZENİNE SON VERECEĞİZ’

Açılış konulmasını yapan DEM Parti Bêrecûk İlçe Eşbaşkanı Hasan Yıldız ve DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, kitlesel katılımda dolayı partililere teşekkür ettiler. Ardından söz alan DEM Parti Bêrecûk Belediye Eşbaşkan Adayı Berivan İlkaya Manaz, kadın ve gençler için hazırladıkları projeleri paylaştı. Manaz'ın konuşması sık sık "Jin jiyan azadî" sloganları ile kesildi. Ardından söz alan bir diğer belediye eşbaşkan adayı Mehmet Begit, belediyeyi kazanmaları durumunda hayata geçirecekleri projeleri anlatarak halkın belediye eşbaşkanlarının bugun belirlediğiniz kaydetti. Begit, Bêrecûk için DEM Parti zamanı geldiğini belirterek, "Hep birlikte ağalık düzeninden kurtulacağız. Artık Bêrecûk'i halklar yönetecek" dedi. 

‘BİZİM YOLUMUZ HAKİKAT YOLUDUR’

DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan, belediyenin kapısının halka açılacağını belirterek “Birecik halkı bu sefer kararlı, Türkmen, Arap ve Kürtler bir arada belediyenin kapılarını halka açacak. Artık bu saltanata arkadaşlarımız ile dur diyeceğiz. Herkes buna destek vermeli. Yanı başımızdan Fırat geçiyor ama en yakın köyler bile susuz.  Halfeti’ye giden yol 5 yıldır kapatılmış. Belediye eşbaşkanlarımız halk ile çalışacaklar. Belediyenin sahibi Birecik halkıdır. Herkes gidip dertlerini anlatmalıdır. Belediye’nin etrafını çevirmişler ve adeta bir saltanat kurulmuş. Bunun mahkum edilmesi gerekir. Herkese çağrımızdır; bu belediye halkımızın hizmetinde olması gerek. Halklar el ele vererek bu belediyeyi yönetmelidir. Hizmet etmek lütuf değil belediyenin görevidir. DEM Parti için hizmet etmek bir görevdir. Bizim yolumuz hakikat yoludur. Bu yolda hırsızlık, talan, yolsuzluk, yalan yoktur. DEM Parti yönetiminde yolsuzluk, hırsızlık olmayacağının garantisini veririz. Eşbaşkanlarımız halkın yararına çalışacak” diye konuştu. 

‘ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ GETİRECEĞİZ’

Türkiye’de özgürlüklerin ortadan kaldırıldığını dile getiren Öcalan, “İnsan hakları her yerde ayaklar altına alınmış durumda. Biz DEM Parti olarak hep birlikte özgürlük ve demokrasiyi getireceğiz. Biz birimize sahip çıkacağız. Yeri geldiğinde belediyelerden de hesap soracağız. Riha’nın en güzel ilçelerinden olan Birecik’i ayaklarının üstüne kaldıracağız. Bu ilçeyi layık ettiği şekilde birlikte yöneteceği” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından yerel sanatçıların sahne alması ile uzun süre Kürtçe şarkılar eşliğinde halay tutuldu.