Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, önceki gün 37. Afrika Birliği Zirvesi’ne bir tebrik mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Xi’nin tebrik mesajı, Afrika kıtasında büyük yankı uyandırdı.

Afrika ülkelerinden bazı yetkililer, mesajın Çin'in Afrika ile iş birliğine verdiği önemi ve kıtanın kalkınmasına yönelik desteğini yansıttığını belirterek iki taraf arasındaki ilişkilerin Güney-Güney İşbirliği ve uluslararası toplumun Afrika’la iş birliğinin bir örneği olarak sürdürülmesine ilişkin inancı dile getirdi.

Yetkililer ayrıca, Çin ve Afrika'nın modernleşme yolunda birlikte ilerleyerek yüksek seviyeli Çin-Afrika kader birliğini ortaklaşa inşa etme arzusunu dile getirdi.

Zirveye katılan Etiyopya Yayın Kurumu'nun (EBC) kıdemli editörü Lalu Etala, "Cumhurbaşkanı Xi'nin tebrik mesajı, Çin'in Afrika'ya olan desteğini tam olarak ifade ediyor ve çok heyecan verici" dedi.

Namibya'dan bağımsız bir ekonomi analisti olan Joseph Shihama, Çin-Afrika İşbirliği Forumu'nun Afrika'nın modernizasyon ve entegrasyon sürecinin ilerletilmesinde kilit bir rol oynadığını söyledi.

Hibya Haber Ajansı