Gıda Güvenliği Derneği koordinatörlüğünde, Uluslararası Gıda Güvenliği Kurumu (IAFP-International Association for Food Protection) işbirliğinde ve birçok meslek örgütü ve sivil toplum örgütünün desteği ile düzenlenmekte olan “8.Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi” Türkiye’de ana teması sadece gıda güvenliği olan ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını uluslararası platformda bir araya getirmeyi hedefleyen tek kongre olma özelliğine sahip. 2009 yılından beri yapılan bu kongrenin sekizincisi, 9–10 Mayıs 2024 tarihinde Grand Cevahir Hotel & Convention Center’da gerçekleşecek. Kurulduğu günden beri tüm çalışmalarında bilimi, ilgili tüm mesleklerin ve tarafların birlikteliğini temel alan Gıda Güvenliği Derneği, gıda güvenliğinin hem yurt içi hem de yurt dışı tüm paydaşlarını “8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”ne davet ediyor.

Kongrede “Gıda Güvenliğinde Ortaya Çıkan Yeni Riskler”, “Geleneksel Gıdalarda Gıda Güvenliği”, “Gıda Güvenliğinde Yeni Yaklaşımlar/İnovatif Çözümler”, “Sürdürülebilirlik mi Gıda Güvenliği mi?” ve “Gıda Sektöründe Hijyenik Tasarım Uygulamaları” başlıklı oturumların yanı sıra iki adet de interaktif panel gerçekleştirilecektir. Gıda güvenliğinin teknik bir konu olduğu kadar sosyal boyutlarının da olduğu farkındalığı ile panellerden birinde sosyal boyutlarıyla gıda güvenliği tartışılacaktır. Diğer panelde ise nasıl bir gıda güvenliği mevzuatı sistemi olması gerektiği ilgili taraflarla değerlendirilecektir.

Gıda güvenliği ile ilgili olarak gündemde yer alan tüm konulara ışık tutmak isteyen ve gıda güvenliğine dair söyleyecek sözü olan herkesin kendini ifade edebileceği bir buluşma noktası olan “8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”ne, bildiri özeti başvuruları ve kayıtlar www.gidaguvenligikongresi.org web adresi üzerinden online olarak alınmaya devam edilmekte.

“8.Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”nin amacı; özel sektör, kamu kurumları, üniversiteler, meslek kuruluşları, uluslararası uzmanlar ile sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek güvenilir gıda konusunda dünyada hızla gelişen bilimsel yeniliklerin paylaşılmasını ve sektördeki iyi uygulama örneklerinin daha fazla duyulmasını ve bu uygulamaların örnek oluşturmasını sağlamak.

2022 yılında düzenlenen “7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”, gıda zincirinin her aşamasını temsil eden 36 kurumun varlıkları ve katkıları ile düzenlendi. Kongre 18 ülkeden 400’den fazla kişinin katılımı ile gerçekleşti. Gıda Güvenliği Derneği gıda zincirinde sorumluluk alan tüm mesleklerden temsilciler, kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler, tüketiciler ve basın temsilcilerini ağırladı.

8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresine Kayıt ve Bildiri Özeti Gönderileri için:

http://www.gidaguvenligikongresi.org

Gıda Güvenliği Derneği Hakkında:

Gıda Güvenliği Derneği, başta tüketiciler, üreticiler, kamu kurumları, akademisyenler ve gıda güvenliği çalışanları olmak üzere tüm paydaşların “Tarladan Sofraya” sürecinde gıda güvenliği konuları ile ilgili iletişimi, uzlaşması ve ilerlemesini sağlamak üzere 2004 yılında kurulmuş ‘’gıda güvenliği alanındaki’’ ilk sivil toplum kuruluşudur.

Gıda Güvenliği Derneği; gıda sektöründe çalışan büyük küçük tüm şirket, kişi ve kurumları gıda güvenliği ortak paydası altında toplamak, Gıda Güvenliği kavramının, tüm toplumda benimsenmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamak, tüketicinin en etkin ve itici güç olduğunun bilincinde olarak, tüketicinin eğitilmesini ve bu yolla güvenli gıdayı talep etmesini sağlamak, ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili taraflarla iş birliğini geliştirici faaliyetlerde bulunmak ve projeler geliştirmek gibi çalışmaları yürütmektedir.

Hibya Haber Ajansı