Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Kurtuba’da İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Pazartesi günü Münih Güvenlik Konferansı öncesinde yayınlanan yıllık rapor, artan jeopolitik gerilimler ve artan ekonomik belirsizlikler arasında "kaybet-kaybet dinamikleri" konusundaki endişelerin altını çizdi.

Rapora göre, birçok hükümet artık kimin daha fazla kazandığıyla değil, yalnızca kimin daha az kaybettiğiyle ilgileniyor.

Wang, raporun Avrupa'nın düşüncesinin yanı sıra dünyadaki durumla ilgili endişelerini de ortaya koyduğunu söyledi.

Wang Yi, “Çin tarafı kaybet-kaybet dinamiğinin arkasında sıfır toplamlı oyun zihniyeti ile ayrışma ve kamplaşma girişimlerinin yattığına inanıyor.” diye konuştu.

Wang, giderek daha fazla ülkenin kaybet-kaybet yaklaşımından kaçınılması gerektiğinin farkına vardığını söyledi.

Wang Yi, "Kazan-kazanı elde etmek için birlikte çalışmalıyız, kendi çıkarlarımızı korurken başkalarının çıkarlarını da dikkate almalıyız ve kendi kalkınmamızı sürdürürken ortak kalkınmayı teşvik etmeliyiz. Kazan-kazan birlikte takip etmemiz gereken bir hedeftir." ifadelerini kullandı.

Wang, kazan-kazana ulaşmak için tüm ülkelerin bölünme yerine birlikteliği, çatışma yerine iş birliğini ve içe kapanmak yerine açıklığı seçmeleri gerektiğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı