Ankara Büyükşehir Belediyesi; Başkentin sembolü haline dönüşen Belpa Buz Pateni Tesisi’nde başlattığı bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına devam ediyor.

Kir ve pas gibi sağlıksız koşullarda Gençlik ve Spor Bakanlığından devralınan BelPa Buz Pateni Tesisi’nde; uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirilen yenilime çalışmalarında sona gelindi.

Kapsamlı bir yenileme ve güçlendirme çalışmasının yapıldığı tesis; kafeteryası, kütüphanesi ve sergi salonuyla 17 Mart 2024 Pazar günü Başkentlilerin hizmetine açılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Proje İnşaat Taahhüt Asfalt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ın (PORTAŞ) yürüttüğü çalışmalar kapsamında; buz pateni pisti ve koruyucu paneller değiştirilerek uluslararası standartlara uygun hale getirildi.

Tesisin mevcut kondisyon salonları, soyunma odaları ve ıslak hacimleri ile altyapı hatları tamamen yenilenirken, tesisin içerisinde; sergi salonu, açık kütüphane ve kafeterya gibi 7’den 70’e tüm Başkentlilerin ailesiyle vakit geçirebileceği donatılar yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi; BelPa Buz Pateni Tesisi’nde gerçekleştirilen çalışmalarla yapıyı daha modern bir hale getirirken sporun da daha sağlıklı koşullarda yapılmasını sağlamış oldu.

Hibya Haber Ajansı