Türkiye’ye şampiyonluğu armağan eden milli sporcular; 31 yıl aradan sonra Serbest Güreş Milli Takımı, takım halinde Avrupa Şampiyonu olurken Taha Akgül şampiyonluğu, takım ise Türkiye’ye birinciliğini getirdi.

Avrupa Güreş Şampiyonasında ASKİ Spor Kulübü Sporcuları; Ankara Esenboğa Havalimanı’nda mehter takımı eşliğinde aileleri, sporcu arkadaşları ve sevenleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Güreş Şampiyonasında; Taha Akgül 125 kilogramda altın, Soner Demirtaş 74 kilogramda gümüş, Osman Göçen 86 kilogramda bronz ve İbrahim Çiftçi 97 kilogramda bronz madalya kazanarak yurda döndü.

Türkiye’ye böyle bir şampiyonluk kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Milli Güreşçi Taha Akgül, “Ülkemize yine altın madalyayla dönmek nasip oldu. Dile kolay 11’nci kez Avrupa şampiyonu olduk. Bu sefer çok farklıydı çünkü bu madalyayla beraber, takımımız aynı zamanda takım halinde şampiyon oldu. 31 sene olmuş Serbest Takım Avrupa Şampiyonu olmayalı. Cumhuriyet tarihinde 3 defa serbest takım olarak şampiyonluk var. Üçüncüsünü de biz olduk serbest takım olarak.” dedi.

ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, “Binlerce kere şükürler olsun ki 31 yıl aradan sonra takım şampiyonluğu nasip oldu. Taha’nın Avrupa Şampiyonluğunu kazanması başarıya imza atması bu çok önemliydi. Türkiye’ye güzel bir şekilde döndük. Romanya’da 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya aldık. 10 sıklette 8 madalya maçı aldık. 2024 hayallerimiz ve hedeflerimiz var. ” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı