31 Mart seçimlerinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Babacan, ''Doğru, 81 ilin tamamında adaylarımız var. Belediye başkan adaylarımız çoğu yerde var. Meclis üyelerimiz hemen hemen her yerde var. Türkiye genelinde seçime giren bir siyasi partiyiz biz şu anda.” dedi.

Babacan, İstanbul’da Büyükşehir Adayının Parti Sözcüsü İdris Şahin olduğunu hatırlatarak, ''Kendisi Çankırı baro başkanlığı yapan bir hukukçu. Artı, 39 ilçede 39 tane ilçe belediye başkan adayımız var İstanbul’da. İzmir’de bizim kendi il başkanımız, Serap Karaosmanoğlu oldu, ki İzmir’in çok bilinen ailelerindendir; kendi il başkanımız belediye başkan adayı oldu büyükşehirde. Ama geri kalan otuz ilçenin otuzunda da İzmir’de belediye başkan adayımız var.” şeklinde konuştu.

Şu andaki hedefi ve çabalarının, mecliste yeni bir muhalefet grubu kurmak olduğunu dile getiren Babacan şöyle devam etti:

''Bizim şu anda 15 milletvekilimiz var. Ama seçimlerden sonra bunun katılımlarla ya da stratejik iş birlikleriyle yirminin üzerine çıkması çok yakın görünüyor. Pek çok görüşmemiz var; dolayısıyla mevcut Saadet ve Gelecek’in grubunun mecliste olması çok önemlidir.”

Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in niyetinin iyi olduğunu söyleyerek, ''Çabasının da farkındayım. Ama niyet ve münferit çaba asla yetmez. Şimdi, bu yeni ekonomi yönetiminin; Sayın Şimşek ve ekibinin, diğer arkadaşların, derhal ama derhal öncelikle şu Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bağımsız ve şeffaf çalışmasını sağlamaları gerekiyordu. Bunu yapmadılar. Ben kendilerine defalarca çağrıda bulundum.” ifadelerini kullandı.

Babacan yaptığı açıklamayı şöyle sonlandırdı:

“Şu anda Türkiye yüksek enflasyon dönemine girdi maalesef. Şu anki iktidarın iş tutuş biçimiyle, Merkez Bankası’na talimatla iş yaptırarak, karşılıksız para bastırarak bu ülkede enflasyon düşürmek mümkün değil. Dolayısıyla ülkede enflasyon yüksek seyretmeye devam edecek. Tabii enflasyon hangi enflasyon, onu da unutmayalım. Hep TÜİK enflasyonundan hareket ediyoruz, maaşlar hep TÜİK enflasyonuna göre artıyor ama halkın kendi enflasyonu var.”

Hibya Haber Ajansı