Muğla’da tohum, toprak, bitki, sulama suyu ve tarımsal üretim alanında bilimsel çalışmalara büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, Gıda Analizi için Muğla Ticaret Borsası ile hayata geçirdiği laboratuvar açıldı.

Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk ise “Bu laboratuvar Muğlamıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımıza çok faydalı bir hizmet olacak.  Borsamızın faaliyetleri bunlarla sınırlı kalmayacak. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise laboratuvarda yapılan çalışmalar ile ürünlerin kalitelerinin artacağını ve üreticinin kazanacağını söyledi.

Tarımsal üretimin artması ve üreticinin daha çok kazanması için desteklerini sürdüreceklerinin altını çizen Bodrum Belediye Başkanı, “Tarımla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Özellikle bu konunun bilimsel açıdan ele alınması ve verimin arttırılması gibi konuları kapsayan bir çalıştay düzenledik. Sağlıklı gıdaya ulaşımı konuştuk ve yerel tohum merkezini kurduk. Yerel yönetimlerimiz tarım konusunda sorumluluk almalı, şehrimizde tarım-turizm birlikte gelişmeli.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Cumhuriyetin 100. Yıl temasına çok uygun bir hizmetin açılışını yaptıklarını vurgulayarak, Atatürk’ün gösterdiği yol olan bilim yolunda yürüdüklerini ve tarımsal üretimde de bu yolun çok önemli olduğunu söyledi.  

Hibya Haber Ajansı