Bursa’ya dair dertleri ve geleceğe dair ümitleri olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, kavga etmeden, gürültü çıkarmadan bir caddeyi ve sokağı daha düzeltmeye, bir kişinin daha hayatına dokunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Mahalle konaklarından spor tesislerine, altyapıdan köprülere kadar her alana dokunduklarını anlatan Başkan Aktaş, “Mutlaka eksikliklerimiz olmuştur. Bizler yaptıklarımızı da yapamadıklarımızı da anlatacak kadar dobra insanlarız. Seçim beyannamesinde söz verdiklerimizin yüzde 85’ini yaptık. 2019’da bütçenin yüzde 22’sini yatırımlara ayırırken, artık bütçenin yüzde 46’sını yatırımlara ayırıyoruz. 17 ilçe ve bin 60 mahallede tüm ihtiyaçları gece gündüz demeden gidermek için çalışıyoruz.” dedi

“Kentsel dönüşümü başlatacağız”

Artık şehirlerin yarışıp markalaştığı bir dünyada yaşadıklarını ifade eden Başkan Aktaş, Bursa’nın her ilçesinin ayrı bir özelliğe sahip olduğunu anlattı.

Başkan Aktaş, 112 kilometre deniz sahili, 165 kilometre göl sahili bulunduğunu belirterek, “Gemlik’te yeşil alan miktarını arttıracağız. Yine kentsel dönüşüm çalışmaları da yürüteceğiz. Bu kapsamda Burkent irtibat ofisi açacağız. İnsanlarla konuşarak, mutabakat halinde kentsel dönüşümü başlatacağız. Deprem bölgesinde deprem gerçeğiyle yaşadığımızı unutmamalıyız. Karacabey’de, Keles’te, Orhangazi’de, Mustafakemalpaşa’da olduğu gibi Gemlik’e de çok amaçlı bir kültür merkezi kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı