Erzincan İliç’teki maden felaketini hatırlatarak, Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum’u  eleştiren Özel, “Murat Kurum’un önceki görevinde attığı imza ortada. O dağ geldi, 9 canımızı götürdü. Şimdi Murat Kurum diyor ki, ‘ÇED raporuyla bunun bir ilgisi var mı?’ Olmaz olur mu? Sen o dağın yapılmasına imzayı attın. Felaketten sorumlusun. İliç’teki felaketten sorumlu olan Murat Kurum’un, İstanbul’un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Konuşmasında Sultangazi'de yaptıkları ilçe turuna da değinen Özel, “Bugün defalarca yaşandı. Yolda gidiyoruz, bir ablamız otobüsün önüne atlıyor, durduruyor. Çantasından, mantosunun cebinden bir Anne Kart çıkarıyor. Ekrem Başkan'a gösteriyor ve teşekkür ediyor. Bundan büyük mutluluk var mı? 650 bin annenin çantasında, mantosunun cebinde artık Anne Kart var. Ekrem Başkan'ın İstanbul'daki varlığı, İstanbul'a huzur getirdi. İstanbul'a mutluluk getirdi. İstanbul'a güven getirdi, sevgi getirdi. İstanbul sokaklarına adalet getirdi ve İstanbul, Ekrem Başkan’ı çok sevdi. Ekrem Başkan'a desteğini arttırarak sürdürüyor” şeklinde konuştu.

2019 yılında söz verdikleri gibi, partizanlığı şehirden söküp attıklarını belirten İmamoğlu ise, “Sizlere şunu söylüyorum: Milletinden talimat alanı seçeceksiniz, bir kişiden talimat alanı değil. ‘Millet ne derse, o olur’ diyeni seçeceksiniz, bir kişi değil. Milletin dertleriyle uğraşanı seçeceksiniz, Kanal İstanbul'u başlatmak için gelenleri değil” dedi.

AK Parti adayı Murat Kurum’un 5 yılda 650 bin konut yapacakları sözüne bir kez daha yanıt veren İmamoğlu, “Bunlar, yine milleti aldatacaklarını zannediyorlar. ‘650 bin konut yapacağız’ diyene, devletin resmi kaynaklarından birkaç rakam veriyorum. 21 yıldır ellerinde olan TOKİ, 21 senede kaç konut yaptı biliyor musunuz? 98 bin. Daha kötüsünü söyleyeyim mi? 98 bin konutun daha henüz 60 binini teslim edebilmiş. 21 senede 60 bin konut yapacaksın, ‘5 yılda 65 bin konut yapacağım’ diye oy için hem de milletin canını korumak adına, en önemli meselede yalan konuşacaksın. Daha ileriye gidiyorum. KİPTAŞ. 1994’ten 2019’a kadar, yani 25 sene onlar yönettiler. 25 senede KİPTAŞ kaç konut yaptı biliyor musunuz? 70 bin. Yani bir tarafta 21 yılda 60 bin, devletin bütün imkanları… KİPTAŞ, 70 bin. Üst üste koyduğunda bu bile, 130 bin yapıyor ve bunun çoğu da lüks konut” bilgilerini paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Sultangazi Belediye Başkan adayı Ferhat Epözdemir, Sultangazi’de seçim otobüsüyle önce ilçe turu yaptı, sonra 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda halk buluşması gerçekleştirdi.

Özel: “İstanbul Ekrem Başkan’ı çok sevdi”

CHP Genel Başkanı Özel “Türkiye demokrasisinin en büyük hazımsızlığından sonra, Ekrem Başkan'ın kazandığı seçimi hileyle iptal ettirip, bir daha seçim dediklerinde, tüm İstanbul'da çalışırken, Sultangazi'ye çok geldim. Bugün şöyle bir Sultangazi turu yaptık. O gün gördüğüm Sultangazi ile şu an gördüğüm Sultangazi arasında dağlar kadar fark var. Bugün defalarca yaşandı; yolda gidiyoruz, bir ablamız otobüsün önüne atlıyor, durduruyor. Çantasından, mantosunun cebinden bir Anne Kart çıkarıyor. Ekrem Başkan'a gösteriyor ve teşekkür ediyor. Bundan büyük mutluluk var mı? 650 bin annenin çantasında, mantosunun cebinde artık Anne Kart var. Ekrem Başkan'ın İstanbul'daki varlığı, İstanbul'a huzur getirdi. İstanbul'a mutluluk getirdi. İstanbul'a güven getirdi. Sevgi getirdi. İstanbul sokaklarına adalet getirdi ve İstanbul, Ekrem Başkan’ı çok sevdi. Ekrem Başkan'a desteğini arttırarak sürdürüyor." sözlerine yer verdi.

Özel’den Erdoğan’a: “Gölge etme başka bir şey istemiyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı açıklamasına gönderme yapan Özel “Yani, Hataylıların geçen seçimde verdikleri oyla, depremzedeleri cezalandırdığını söylüyor. Gelecek seçimde vereceği oy için de şimdiden tehdit ediyor. Vallahi İstanbul gibi dünyanın en büyük metropollerinden birinde sen yoktun, Ekrem başkan vardı. Ama senin yaptıklarının çok üstünde, dört katı, beş katı hizmet yapıldı. Gölge etme, başka bir şey istemiyoruz. Harcanan para onların harcadığının yarısı, yapılan iş tam iki katı. Yani israf etmeyince çalmayınca, çaldırmayınca birilerine peşkeş çekmeyince dört kat arttırılabiliyor” şeklinde konuştu.

İmamoğlu: “2019’da, ‘Bunlar sosyal yardımları kesecek’ demişlerdi bizim için; tam 6 katına çıkardık”

İstanbul'a sosyal adaleti getirmek için çok çalıştıklarını belirten İmamoğlu, “Sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak, sizler neye ihtiyaç duyuyorsanız o konularda politikalar geliştirmek, hizmetler geliştirmek için çok çalıştık. Halk Süt’ten Anne Kart’a, kreşlerden öğrenci yurtlarına, Kent Lokantalarından Yenidoğan Paketi’ne kadar vatandaşlarımızın her anında yanlarında olduk. Hiçbir vatandaşımızı açta açıkta bırakmadık. Şehrimizin her yöresinde, her ilçesinde eşit davranarak, eşit hizmeti 39 ilçesine yaydık. Bugün ekonomiyi batıranların, dövizi, enflasyonu patlatanların ihmal ettiği tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına biz koştuk. Hatırlayın; 2019’da ne demişlerdi? ‘Sosyal yardımları bunlar kesecek’ demişlerdi bizim için. Biz ne yaptık? Tam 6 katına çıkardık. Vatandaşlarımızın yanında olduk” dedi.

“Bir avuç insanı mutlu etmedik, milleti mutlu ettik”

Yoksulluğun artmasının ve ekonominin kötü olmasının nedenin iktidarım kötü ekonomi yönetiminden kaynaklı olduğunu kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bir avuç insanı mutlu etmedik. Milleti mutlu ettik, milleti. Bu şehirde, bizim görevi devraldığımız günden itibaren, değişen çok şey var. Bu şehirde, ‘Öğrenciye burs veremeyiz’ diyorlardı. Çünkü, sözüm ona Cumhuriyet Halk Partisi, bir yasayı iptal ettirmiş. Bakın biz ne yaptık? Sadece bu sene, 100 bin gencimize 7 bin 500’er lira üniversite bursu verdik. Seneye, 2024-25 eğitim döneminde, öğrenci bursunu yine 100 bin öğrencimize vereceğiz. 7 bin 500 liradan, 15 bin liraya çıkaracağız. Gençler olmadan, olmaz. Bu öğrenci bursunu niye örnek verdim? Biz göreve geldiğimizde, daha önce hiç olmayan şeyleri başlattık. Anne Kart dağıttık, biliyorsunuz. Daha önce böyle bir uygulama yoktu, sıfırdı. Öğrenci bursu veriyoruz. Daha önce sıfırdı. Kreş, hiç yoktu. Bizim dönemimizde başladı. Hiç yoktu, şu anda 100’e yakın kreşimiz var. Bu hizmetlerin hepsi, halka dönük hizmetler. Çocuklarımıza dönük hizmetler. Gençlerimize dönük hizmetler.”

 

Hibya Haber Ajansı