Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bakan Yumaklı’ya Fuaye Alanı’nda dünya jeoloji tarihine ışık tutan 7,5 milyon yıllık fosillerin ayaklandırma çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, beraberindeki heyet ile birlikte başkanlık makamına geçti.

Başkan Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Yumaklı’ya kentteki tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımlar, hizmetler ve projeler ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, günün anısına şeref defterini de imzaladı.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı, Bayar Özsoy ile birlikte sektör paydaşlarının da katıldığı toplantı gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da üretimin ve üreticinin yüz yılı sloganıyla başladıkları bu yolda üretim sahasını adım adım gezdiklerini anlattı. Bakan Yumaklı, sektör paydaşları ile birlikte çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek, “Üreticilerimiz, çiftçilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve bakanlığımızın geniş ailesi ile beraber sektörde el ele, omuz omuza daha ileriye, daha iyiye nasıl ulaşabilirizin gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı