Konuşmasının başında Çekmeköy Belediye Başkan adayı Çerkez’e destek isteyen İmamoğlu, “Şimdi İstanbul ne konuşuyor? 65 kilometre metro yaptığımızı konuşuyor”diyerek, “Halka açılan milyonlarca metrekarelik kent ormanlarını konuşuyor. Rahmi Demir Kent Ormanı'nı konuşuyor. Atatürk Kent Ormanı'nı konuşuyor. Kemerburgaz Kent Ormanı'nı konuşuyor. Bakın bunların aklında bile yoktu; kreşleri konuşuyor, kreşleri. Yurtları konuşuyor. Üniversite öğrencilerine verilen yüz binlerce bursu konuşuyor. İstihdam ofisleri konuşuluyor. Annemiz orada bebeğiyle beraber. Anne Kart konuşuluyor, anne kart. 650 bin annenin cebinde, mantosunun cebinde ya da çantasında 650 bin pırlanta annemizin cebinde Anne Kart var. İstanbul'u özgürce gezebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

“Bu şehre hizmeti getirdik”

İmamoğlu israfa son verdiklerini vurgulayarak, “Bu şehre hizmeti getirdik. İstanbul yatırımlarla güçlenmeye devam ediyor. Şehrimizin her ilçesini eşit tuttuk. ‘O partili, bu partili’ demedik. Bizim terbiyemiz, bizim ahlakımız nedir biliyor musunuz? İnsanı insan olduğu için severiz. Oyuna partisine bakmayız. O insanın hangi partiden, hangi inançtan, hangi kökenden; nerelidir, giyimi kuşamı nedir bakmayız” dedi.

“Bu şehrin çocuklarına süt dağıtmaktan onur duyuyorum”

Çekmeköy’e İSKİ üzerinden, 5 yıllık süre içerisinde 3 milyar liralık altyapı yatırımı yaptıklarını kaydeden İmamoğlu, şunları dile getirdi:

“Bizden önce yurt ne kadardı? Sıfırdı. Kreş sıfırdı. Şimdi 100 tane var. Aynı şekilde ‘burs’ diyoruz ya burs. Her yerde söylüyorum. Önce diyorum, ‘sıfırdı değil.’ Onlar, bir tane torpilliye 200 bin dolar burs verebiliyorlardı. Bir torpilliye. Biz ne yapıyoruz biliyor musunuz? Bu sene 100 bin gencimize 7 bin 500 lira burs veriyoruz. Sadece bu sene 100 bin. 1 torpilli nerede, 100 bin genç nerede. Seneye ne yapacağız? 100 bin gencimize, 15 bin lira burs vereceğiz. Biz, bu hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu akışı sağlamamızdaki değerli karakteri söyleyeyim mi size? O da şu: Hani süt dağıtacaktık; süt dağıtmamızda da dalga geçiyorlar. Bugün yine bir gazetede gördüm, ‘Milletin sorununu çözmek yerine, süt dağıtmayı vadediyor’ diyor. Ya ben bu şehrin bebelerine, bu şehrin çocuklarına süt dağıtmaktan var ya onur duyuyorum, onur.”

“Milletin parasını millete vermeye devam edeceğiz”

İmamoğlu, “Kimin parasını kime veriyorsun? diye soruyorlar” sorusuna, “Ben ne dedim? Milletin parasını, millete veriyorum kardeşim. Biz milletin parasını millete vermeye devam edeceğiz ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz” cevabını verdiğini belirtti.

“Bir Allah'ın kulu çıkıp diyemez ki…”

Beylikdüzü ve İBB Başkanlığı dönemlerinde tek bir kişi için dahi imar rantı sağlamadığına vurgu yapan İmamoğlu , “10 yıldır bir Allah'ın kulu çıkıp diyemez ki, ‘Ekrem İmamoğlu imtiyazlı bir kişiye imar rantı sağladı.’ Sağlamam. Ama ben milletime rant da sağlarım hizmet de veririm. Milletin parasını millete de akıtmakta maharetliyim” ifadelerini kullandı.  

 

 

Hibya Haber Ajansı