Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım’a kazandırılan Vakıf Bera Kent Parkı’nın bünyesinde yer alan Spor Kompleksi'nin açılışı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vakıf Bera Spor Tesisleri’nin bile tek başına şehir ve ilçe için önem taşıdığını belirterek, şehrin dört bir tarafına futbol sahaları, spor salonları, tekvando salonları, okçuluk salonları gibi birçok tesisi kazandırdıklarını dile getirdi.

Bu hizmetlerin büyük kısmını Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle yaptıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa büyüyor, gelişiyor. Çocuklarımız sporla hemhal oluyor. Yeni tesisler için Bakanımız Osman Aşkın Bak destek verecek. Bu mekan, 250 dönümlük bir alan. Burası bölgeye hayat veren alanlardan bir tanesidir. Öncelikle parkı Murat Kurum’un katılımıyla yapmıştık. İçerisinde farklı donatı alanları olan bir park. Bursaspor’un altyapı tesislerinin de bulunduğu bu bölgeye sporla alakalı bir tesis kazandırmak istedik. Güncel bedelle 160 milyon TL harcadık. Burada sadece futbol sahaları yok. Spor salonları, fitness alanları var. Tekerlekli sandalye basketbol takımımız burada maçlarını yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızdan aldığımız desteklerle bunları hayata geçirdik. Tesislerimiz hayırlı uğurlu olsun” açıklamasını yaptı.

“Güzel eserler ortaya koymaya çalışıyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin dört bir yanında spor devrimi yaşandığını anlatarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile beraber şehrin dört bir köşesine spor tesisleri kazandırdıklarını söyledi.

Ortaya çıkan eserlerden gurur duyduklarını söyleyen Bak, “Bursa, spor şehri olmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak en büyük amacımız, çocuklarımızın bağımlılıktan uzak tutulmasıdır. Ailelere sesleniyoruz. Çocuklarınızı alıp bu tesislere getirin. Her şey geleceğimiz olan gençlerimiz için. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Vakıf Bera Kent Parkı’na spor tesisleri ilave edilerek bölgenin daha kullanışlı hale getirildiğini ifade etti. Bu tesisleri kullanan gençlerin başarılı bir sporcu, sanatçı, bilim adamı olarak ülkeye hizmet edeceğini söyleyen Varank, “Daha önceden açılışı yapılan parka ilave spor tesisleri kazandırdık. O kadar çok iş ve proje yapıyoruz ki her gün bir açılış için belediye başkanlarımız bizi arıyor. Biz bu ülkeye hizmet etmenin sevdasındayız. Bu şehirleri ve ilçeleri el ele vererek kalkındırmanın gayretindeyiz. Bunu yaparken parti ayrımı yapmıyoruz, 17 ilçemize hizmetlerimizi götürmeye çalışıyoruz. Bursa’yı hizmetlerle buluşturmak istiyoruz. Tesisin ilçemize ve Bursa’ya hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı