Altun'un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bugünkü toplantımızın İslam İşbirliği Teşkilatı içerisinde önemli bir yeri bulunmaktadır.

7 Ekim’i bir milat olarak görmek bir illüzyondur. 7 Ekim ne bir milattır ne mevzuhur bir zulümdür ne de sebeptir. 7 Ekimden bu yana Gazze’de  devam İsrail zulmü bir sonuçtur. 

Filistin toprakları 1. Dünya Savaşı'nın hemen ardından türlü oyunlarla adım adım İsrail işgaline açılmıştır. 1948’de İsrail kurulmuş ve İsrail o gün bugün hem Filistinliler hem de İslam dünyası için zulmün kaynağı olmuştur.

İsrail ve onu destekleyen küresel güçler sadece bölgesel değil küresel barış huzur ve adalete kastetmiştir. İsrail bölgemizde zulümlere ve katliamlara imza atmıştır.

İsrail açık ve net bir şekilde gözlemlenebileceği şekilde ambulansları ve hastaneleri bombalamak suretiyle savaş suçu olarak tanımlanan sağlık  ve ulaşım birimlerine kasten saldırı düzenlemek suçunu işlemiştir.

İsrail suç işlemekte katliamlar yapmakta ve fakat Batı dünya düzeni tarafından adeta dokunulmaz kılmaktadır. Bunu kabul edemeyiz. Bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yapısı  katliamlara engel olamamakla birlikte ateşkes kararı  dahi  alamamaktadır.

Bu durum bizzat uluslararası sistemin içinde bulunduğu çaresizliği de göstermektedir. Türkiye olarak küresel kriz ve çatışmaların çözümünde öncü rol alabilecek bir sistemin inşasını vurguluyoruz.

Bağımsız ve coğrafi bütünlüğü olan bir Filistin devletinin kurulması hepimizin Filistin konusundaki duruşunun temeli oluşturmaktadır. Bağımsız bir Filistin devleti kurulmadıkça İsrail’in katliamlarını durdurmak ve bölgede kalıcı bir barış tesis etmek mümkün olmayacaktır. "

Hibya Haber Ajansı